Ik heb al een account


   Paswoord vergeten ? 
 


Ik heb nog GEEN account


 REGISTREREN   

 

Nieuwe start voor KSV Bornem


19-02-2024

AlgemeenKSV Bornem, onze gemeentelijke voetbalclub, kondigt met trots haar heropstart aan na enkele jaren van financiële en organisatorische uitdagingen. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de club en de gemeente Bornem kunnen we met een nieuwe adem aan de slag gaan en terug bouwen aan een succesvolle toekomst. De gemeente Bornem staat achter deze nieuwe start en wil nu samen met de club een nieuw hoofdstuk schrijven. De club is de gemeente zeer dankbaar voor de oplossingen die samen zijn uitgewerkt.

Burgemeester Greet De Bruyn (CD&V) benadrukt het belang van deze samenwerking: "KSV Bornem is inderdaad door een heel moeilijke periode gegaan. Tegelijkertijd wilden we deze club met zijn rijke traditie, waar veel Bornemenaars heel wat momenten van geluk hebben gekend, niet teloor laten gaan. De gemeente heeft hierin haar verantwoordelijkheid genomen door eerst een lening toe te staan aan de club en daarna in permanent overleg mee te zoeken naar structurele oplossingen. Er was nood aan een kunstgrasterrein in Breeven, het A-terrein moest dringend vernieuwd worden en er was ook nood aan een grote schuldaflossing. Al die uitdagingen zijn bij elkaar gebracht. De club heeft privékapitaal gezocht en gevonden om op het A-terrein een kunstgrasveld aan te leggen. De gemeente, die eigenaar wordt van dat terrein, heeft de schuld afgeboekt voor het bedrag van de investering. Op deze manier hebben we een faillissement kunnen vermijden en gaat er geen belastinggeld verloren. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de gemeente en lokale vrijwilligers waardoor er opnieuw meer potentieel voor de prachtige accommodatie die we hebben op Breeven. Ik wil de vrijwilligers en bestuurders die al die moeilijke jaren de kar hebben getrokken en het huidige nieuwe bestuur onder leiding van Wim Coekelbergs en Karel Van Eetvelt van harte danken voor hun bijdrage aan deze nieuwe start."

Schepen Kristof Joos (N-VA) en raadslid Wim Verheyden (Vlaams Belang), beiden bestuurslid van KSV Bornem, voegen toe: "De herstart van KSV Bornem is een belangrijke stap vooruit voor onze gemeente. Het is mooi om te zien hoe samenwerking en vastberadenheid de club weer op de rails hebben gekregen. We hebben altijd onze steun hiervoor gegeven en zullen er ook alles aan doen om de club een mooie toekomst te bieden.”

Karel Van Eetvelt en Wim Coekelbergs van KSV Bornem willen met KSV Bornem en jeugdwerking Voetbal Breeven een nieuw voetbalproject uit de grond stampen dat gebaseerd is op samenwerking en kwalitatieve jeugdopleiding. Die samenwerking is er al met KV Mechelen en BX Brussels. Karel en Wim: “In Bornem zijn er al mooie voetbaljeugdwerkingen in de diverse lokale voetbalclubs. KSV Bornem wil daarnaast haar rol als opleider voor talenten die nadien in de streek bij de diverse clubs hun gading kunnen vinden terug opnemen. En uiteraard terug een sterke A-ploeg uitbouwen waardoor er in de streek terug op een hoog amateurniveau kan gevoetbald worden. Daarnaast werken we aan een sociaal project om jongeren met verschillende achtergronden via voetbal belangrijke waarden zoals respect, discipline, gezondheid, doorzettingsvermogen en drive bij te brengen. Hierbij moeten ook kinderen die het minder breed of een beperking hebben de nodige kansen kunnen krijgen dankzij de steun van de partners van de club. Naast aan voetbal willen we ook aandacht besteden aan brede motorische ontwikkeling, het bijbrengen van gezonde voedingsgewoonten, taal en naschoolse begeleiding. We hopen hierbij ook de andere clubs uit de regio te kunnen betrekken. Het motto van de club is niet voor niets “Geel & Rood, Samen Sterk!” We beseffen dat het tijd en energie zal kosten om onze droom te verwezenlijken. Maar stap voor stap evolueren we in de juiste richting. Zeker het enthousiasme en de drive van alle vrijwilligers en supporters van de club geeft hierbij een belangrijke boost. Bij deze willen we trouwens alle vrijwilligers, de vorige voorzitter en de bestuursleden die de club door de voorbije moeilijke jaren geloodst hebben van harte danken. Zonder hen zouden we nooit aan dit nieuwe project kunnen beginnen.”

Ook Supportersclub Geel-Rood is steeds de club blijven steunen en roept de supporters op om samen terug de weg te vinden naar het Breevenstadion. ‘Samen sterk’ is al jarenlang onze leuze en ook wij staan achter het beleid en de visie van het Bestuur, aldus Bert Janssens (Voorzitter Supportersclub). De jeugdwerking deelt deze mening en is ervan overtuigd dat deze manier van werken, de weg is die we willen inslaan aldus Christof Van den Bossche (Jeugdvoorzitter);

De heropstart van KSV Bornem biedt niet alleen een nieuw begin voor de club, maar ook voor de hele gemeenschap. Met prachtige infrastructuur op Breeven, inclusief het vernieuwde veld van het Breevenstadion, belooft de toekomst veel goeds. We nodigen iedereen dan ook uit om deel te nemen aan de openingstornooien en receptie op 9 maart, waar verdere toelichting zal worden gegeven over de plannen van KSV Bornem voor de toekomst. Wil je er bij zijn? Meer informatie op www.ksvbornem.be
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws


Prono EK 2024
Supportersclub

13-04-2024