Ik heb al een account


   Paswoord vergeten ? 
 


Ik heb nog GEEN account


 REGISTREREN   

 

KSVB en KV Mechelen vinden elkaar in project HANDS


22-10-2020

JeugdPERSBERICHT

‘HANDS’ is een ambitieus en nieuw samenwerkingsproject tussen elitevoetbalclub KV Mechelen en maar liefst 25 ploegen in en rond Mechelen. Het project moet een begrip worden binnen de regio onder de leuze: SAMEN STERK – VERSTERK ELKAAR. De eersteklasser gaat voor een win-winsituatie, verstevigt zijn positie in de regio en garandeert maatwerk voor elke club. Ook KSV Bornem is daar van overtuigd en stapte afgelopen zomer met veel enthousiasme mee in dit unieke project en daar zijn ze in Breeven heel blij om.

TVJO Koen Boghe van KV Mechelen: “We willen elkaar gewoon versterken. Het is de bedoeling dat dit project een win-winsituatie wordt voor alle clubs. Jongens die bij ons onderweg afhaken of net niet in de eerste ploeg geraken, kunnen sowieso naar de andere clubs binnen ons HANDS-netwerk doorstromen. We maken een individuele samenwerking op maat met elke club en ondersteunen maximaal om zo de clubs en de regio in zijn geheel beter te maken en meer talenten te laten doorontwikkelen.” gaat Koen Boghe verder. “We delen al onze voetbalkennis en manier van werken die al jaar-en-dag, in binnen- en buitenland, hoog aangeschreven staat. Hierin dragen we waarden en normen, discipline, passie en inzet hoog in het vaandel.”

TVJO Bert De Wachter van KSV Bornem: KV Mechelen en KSV Bornem hebben niet alleen de ‘geel-rode’ kleuren gemeenschappelijk. Ze delen ook de visie dat elke jeugdspeler op zijn of haar niveau moet/mag kunnen spelen. Daar worden niet alleen de spelers beter van. Ook de clubs komen daar sterker uit.  We  zullen binnenkort, als Covid 19 het toelaat,  een aantal talentdagen in samenwerking met KV organiseren. Maar daar stopt het niet. Het ‘Hands’ project is veel meer dan dat. Er wordt  kennis en ervaring gedeeld. We krijgen toegang tot  clinics en infosessies. Er worden demo-trainingen georganiseerd en we spelen onderling oefenwedstrijdjes. Ook bij video-analyse mogen we rekenen op hulp van de mensen van KV. Een heel mooi project als je het aan mij vraagt en een absolute meerwaarde voor onze IP-voetbalopleiding.  Dit project kan meteen ook een uitgestoken hand naar de andere clubs in Klein-Brabant betekenen, want samenwerking kan tot mooie resultaten leiden.


HANDS “Langdurige en transparante verbintenis”

KV MECHELEN EN EXTERNE CLUBS SLAAN HANDEN IN ELKAAR EN RICHTEN ‘HANDS’ OP

Sinds 2011, werkt KV Mechelen al nauw samen met Rupel Boom. Doorheen de jaren kwamen hier de voetbalclubs KSK Wavria, KHO Wolvertem-Merchtem, KFC Eppegem en KSK Heist bij. KV Mechelen met een jeugdopleiding op eliteniveau, maakte er een erezaak van om dat netwerk uit te breiden en zo nog sterker te worden in de regio. Daarom staken de elitevoetbalclub en technische verantwoordelijke van de jeugdopleiding Koen Boghe onlangs de koppen bij elkaar en zag HANDS, een samenwerkingsproject binnen de regioperimeter van 30km met externe clubs, het levenslicht. Op minder dan één seizoen tijd groeide de samenwerking met vijf clubs uit tot maar liefst vijfentwintig voetbalteams. Toeval of niet, vijfentwintig is ook het stamnummer van KV Mechelen. KV Mechelen zet zich hier geenszins op een hoger schavot. “Nee, wij zijn een meewerkende partner in dit geheel. Het gaat om communicatie in alle openheid en een afgesproken gentlemen’s agreement tussen alle clubs.”

De samenwerking is de start van een langdurige en transparante verbintenis. Een van de doelstellingen is dat iedere jeugdspeler het recht heeft om op zijn eigen niveau te spelen.  KV Mechelen wil  HANDS nauwe banden smeden tussen alle deelnemende clubs. Het project wordt maatwerk voor elke club. Het KVM-DNA, de diepgewortelde en specifieke manier van trainen en spelen wordt gedeeld met de clubs van dit project. Alle clubs uit het HANDS-netwerk mogen per seizoen gratis wedstrijden bijwonen van het eerste elftal in het AFAS- stadion achter de kazerne. “Dit project is zeker niet het eindpunt. We verspreiden samen de principes van dit HANDS- project verder en proberen zo de familie uit te breiden,” aldus Koen Boghe, “Er zijn zelfs al gesprekken aan de gang met nog meer geïnteresseerde voetbalclubs.”
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws