Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing Eendracht Termien - KSV Bornem


20-09-2018

Eerste elftalKSVB gehandicapt naar titelfavoriet Termien

Na Pelt en Helchteren staat voor KSV Bornem zondag de derde opeenvolgende confrontatie tegen een Limburgse ploeg op het programma. Deze keer gaat het richting Eendracht Termien, een club uit de gelijknamige Genkse wijk, die samen met Helchteren en Tienen aan de leiding staat met 7 punten op 9. Blijkbaar werd die club vooraf ook getipt als favoriet omdat Termien vorig seizoen als debutant in 3de Amateurs meteen 3de eindigde en zich plaatste voor de promotie-eindronde (waar het in de 2de ronde werd uitgeschakeld door Diegem). Een andere reden is dat Termien nu Benji De Ceulaer in de rangen heeft nadat hij zijn profloopbaan in mei jl. bij VC Westerlo afsloot, en deze zomer in de beker van België drie ronden won (o.a. op SK Londerzeel en tegen reeksgenoot Betekom) alvorens met 3-0 uitgeschakeld te worden op Lierse Kempenzonen.

De basis van de club Eendracht Termien werd gelegd eind jaren 1960 als liefhebbersploeg. Pas in 1973 sloot men als Oud-Termien aan bij de KBVB onder stamnummer 7919 en blauw-geel als kleuren. In 1992 besloot Oud-Termien te fusioneren met VC Termien tot de nieuwe club Eendracht Termien. Die klom gestaag in de provinciale reeksen met in 2011 een kampioenstitel in 2de provinciale en in 2017 de kampioenstitel in 1ste provinciale, met voor het eerst ooit promotie naar de nationale reeksen. In het seizoen 2017-2018 eindigde Termien dan direct als 3de bij het debuut in 3de Amateurs.

Voor deze moeilijke verplaatsing zal KSV Bornem, na de emotionele partij tegen Helson Helchteren, dus enkele ploegwijzigingen moeten doorvoeren. Yannick Quintelier moet na zijn dubbele gele kaart één zondag aan de kant blijven, en Yannick Lodders kreeg in het wedstrijdeinde zijn 3de gele kaart op 3 matchen en is dus ook één speeldag geschorst. Een derde afwezige zou Hervé Telen wel eens kunnen zijn, nadat hij zondag van het veld moest geholpen worden na een brutale tackle. Dat heeft dus tot gevolg dat de Bornemse trainersstaf ter vervanging van deze drie spelers ‘nieuwe gezichten’ zal moeten selecteren die we dit seizoen nog niet in actie hebben gezien. Vooral met twee geschorste verdedigers aan de kant is het mogelijk dat bv. Jente Hermans, Thomas Braet en/of Ward Huygens, jongens die vorig seizoen veel wedstrijden speelden, nu voor het eerst in deze campagne ook speelgelegenheid krijgen.Voor de verplaasing naar Eendracht Termien op zondag 23 september 2018 organiseert Geel-Rood een supportersbus. De bus vertrekt om 12u15 aan café Belle Vue, Boomstraat 10 te Bornem. 

Voor deze verplaatsing betalen leden van Geel-Rood slechts 8 euro, niet-leden kunnen mee voor 12 euro. Inschrijven verplicht via Maarten Janssens (maarten@geel-rood.be, 0474 67 05 81).
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws