REGISTREREN

KSV Bornem wint met 0-2 op Esperanza Pelt

09-09-2018

Eerste elftal

Na de zwakke prestatie in de openingswedstrijd van vorige week tegen Ternesse, had KSV Bornem de kans om de 0 van de tabellen te vegen in de verste verplaatsing van het seizoen. Een busrit van bijna 2u naar Esperanza Pelt stond op zaterdagavond op het programma. Arnold Mulume verscheen opnieuw in de basis en Niels Verheyden kwam in de plaats van Vinnie Verhoeven (op verlof).

In de eerste helft viel er langs beide kanten weinig te beleven. Esperanza Pelt probeerde enkele malen de bal over de Bornemse verdediging te droppen, maar onze jongens werkten iedere keer goed weg. Als de thuisploeg er dan toch eens doorging dan miste ze heel wat scherpte voor doel. Op slag van rust was er wel een goede doelman Jordy Maes nodig die een doorgebroken Clerckx wist af te stoppen, hij had echt wel de 1-0 aan de voet. Bornem kwam in deze eerste helft niet verder dan een kopbal (12’ Yannick Quintelier) of schot (21’ Verheyden) enkele meters naast of over doel. De beste poging kwam zowaar van Yannick Lodders die van op eigen helft de bal richting kruising trapte en de thuisdoelman bijna wist te verrassen (24’).

Bijna een kwartier voor tijd rukte Stef Laurens op, zette zich goed door en plaatste de bal beheerst over doelman Mertens (74’ 0-1). Blijkbaar had KSV Bornem dit nodig om op niveau te komen want er zit best wel wat voetballend vermogen en gedrevenheid in het team (waar we tot hiertoe nog maar weinig van zagen) want nog geen 2 minuten later kopte Mattis Persoons een gemeten voorzet van Alec Luyckx tegen de touwen (76’ 0-2)! Een aanval uit het boekje. KSV Bornem dus gevleid op voorsprong, al had tussendoor Esperanza Pelt de gelijkmaker aan de voet maar gooide Verheyden zich in extremis nog voor de bal. In het slot van de wedstrijd kregen we het echte KSV Bornem te zien. De druk was van de ketel, het tempo verhoogde en er kwamen eindelijk doelkansen. Zo gaf Persoons 3 minuten voor tijd nog mooi mee met Verheyden die koos voor een schot op doel (metertje naast), opnieuw afleggen op Persoons had een andere mogelijkheid geweest. Seconden later kreeg dezelfde Persoons opnieuw een kans maar kwam de thuisdoelman prima tussenbeide.

Op het laatste kwartier na was er geen hoogstaande wedstrijd weggelegd voor de meegereisde supporters. Maar de 0 is van de tabellen, er werd 2 maal gescoord op verplaatsing én de verdediging hield zelf de 0. Een belangrijke overwinning om met vertrouwen de komende wedstrijden aan te vatten.

DOELPUNTEN: 13’ Snoeys (0-1); 53’ Snoeys (0-2); 56’ Bouyfoulkitne (0-3); 76’ Verhoeven (1-3)

ESPERANZA PELT: Mertens, Van Hees, Swolfs, Aerts (70’ Khani), Deckers, Verbiest, Schildermans, Geijsels, Clerckx, Van Vlerken, Vandebriel (79’ El Mansouri)

KSV BORNEM: Maes, Lodders, Quintelier, Mulume, Van Tongerloo, A. Hermans (83’ Kabera), Telen, Luyckx, Laurens, Persoons, Verheyden (91’ Rodrigues)

GELE KAARTEN: 44’ Lodders; 59’ Vandebriel; 72’ Quintelier; 72’ Van Tongerloo

DOELPUNTEN: 74’ Laurens (0-1); 76’ Persoons (0-2)