Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - K Ternesse VV: 1-3


03-09-2018

Eerste elftalLINK: foto's KSV Bornem - Ternesse

KSVB nam een ontgoochelende start…

De ‘nieuwe’ competitiestart die KSV Bornem in gedachten had in 3de Amateurs B is helaas een ‘valse’ start geworden. Niet dat er meteen hoge verwachtingen werden gesteld, maar wat er op de eerste speeldag tegen Ternesse op de grasmat werd gelegd was wel erg pover. Het jonge team van vorig seizoen verloor dikwijls, maar knokte wel telkens tot de laatste minuut om verlies te vermijden. Het KSVB met 9 (!) nieuwkomers in de selectie liet nu in het eerste uur evenwel over zich heen lopen door een tegenstander die nochtans ook niet direct in de top-5 wordt verwacht. De eerste helft was eigenlijk een zoutloos gedoe van beide kanten, met één groot verschil: Ternesse schoot zijn eerste doelkans meteen binnen (13’ Snoeys 0-1), terwijl Bornem gewoon niet tot een doelkans kwam omdat het spelniveau echt ondermaats was.

Pas in de 49’ belandde voor het eerst een lokaal schot tussen de palen, maar doelman Goris had geen moeite met de poging van Alec Luyckx. Waar de geel-rode supporters na rust een dominant KSV Bornem hadden verwacht, werd de match binnen 5 minuten definitief in hun nadeel beslecht. Eerst werd een vrijschop van aan de zijlijn door de vrij inlopende Snoeys aan de tweede paal in de verste hoek binnen gekopt (53’, 0-2). Even later belandde een voorzet weer in het Bornemse strafschopgebied waar Bouyfoulkitne de bal in de verste benedenhoek duwde (56’, 0-3). Pas daarna kende KSVB een betere periode, maar toen was het kalf natuurlijk al verdronken. In de 69’ verscheen Luyckx schuin voor de Ternessedoelman, maar in plaats van zelf te besluiten legde Alec nog af en werd de bal onderschept… Als die bal binnen was gegaan, dan had het misschien nog spannend kunnen worden. Want enkele minuten later zwiepte Yannick Lodders een voorzet voor doel die Vinnie Verhoeven in de verste benedenhoek devieerde (76’, 1-3). Bij 2-3 en nog een kwartier te spelen had KSV Bornem misschien nog een punt kunnen pakken. Maar dat is uiteraard slechts een hypothese, nu was het integendeel Bornemdoelman Jordy Maes die nog een paar reddingen moest doen om hogere cijfers te voorkomen.

De bezoekers wonnen dus zeker verdiend, maar hun fysisch overwicht leidde ook tot ontzettend veel gefloten fouten zodat de wedstrijd om de haverklap stil lag. Ternesse verliet het Breeven alleszins met 3 punten die ze vooraf allicht niét hadden ingecalculeerd, en KSVB begint met een nul waarop het ook niet had gerekend. Een nederlaag die meteen druk zet op de volgende speeldag, een zaterdagavondverplaatsing naar onze verste tegenstander Esperanza Pelt. In afwachting zal er in het Breeven moreel oplapwerk nodig zijn na deze misstap. In supporterskringen heerste achteraf ongenoegen over de prestatie en de uitslag, maar ook verbazing omdat er 6 nieuwkomers aan de aftrap stonden en er nog eens 2 invielen terwijl een drietal jongens die vorig seizoen minstens 25 wedstrijden speelden zelfs niét tot de 15 behoorden. De terugkeer van het centrale verdedigingsduo Jente Hermans – Arnold Mulume, dat de laatste oefenpartijen miste door kwetsuren, kan misschien voor meer stabiliteit achteraan zorgen. Maar dan moet er toch ook nog een middel gevonden worden om méér aanvallend gevaar te creëren, want nu kreeg Bornem geen 3 volwaardige doelkansen en dan wordt het moeilijk om te winnen. Er is deze week dus nog werk aan de winkel, al mag men na amper één wedstrijd ook niet tot te snelle negatieve conclusies komen.

DOELPUNTEN: 13’ Snoeys (0-1); 53’ Snoeys (0-2); 56’ Bouyfoulkitne (0-3); 76’ Verhoeven (1-3)

KSV BORNEM: Maes, Lodders, Quintelier, Kabera (46’ Mulume), Van Tongerloo (46’ Verheyden), A. Hermans, Telen, Luyckx, Laurens, Persoons (61’ Da Cunha), Verhoeven

TERNESSE KVV: Goris,  O. Somers, Van De Brul, Van Dyck, Stevens (77’ Dahman), Snoeys, Lemaire (87’ Achnak), Bouyfoulkitne (82’ Sallaets), Van Bouwel, Van Den Brandt, R. Somers

GELE KAARTEN: 24’ R. Somers; 45’ Kabera; 50’ Lodders; 52’ Persoons; 65’ Lemaire; 70’ Snoeys
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws