FC Gullegem - KSV Bornem: 3-0

30-04-2018

Eerste elftal

Rode kaart beslist over wedstrijd

De verplaatsing naar het West-Vlaamse Gullegem kondigde zich aan als de (voorlopig) laatste wedstrijd van KSV Bornem in de 2de Amateurklasse. De talrijk meegereisde Bornemsupporters wilden dit seizoen alvast in schoonheid afsluiten. Axel Hermans en de afscheidnemende Arne Van den Eynde zaten in de tribune wegens schorsing.

In tegenstelling tot de mooie overwinning in het warme lentezonnetje van vorige week tegen Westhoek, werd het in Gullegem eerder een kille bedoening. In de eerste helft waren er amper kansen langs beide kanten, het grootste gevaar werd geweken nog buiten de 16-meter. Het eerste noemenswaardige kansje van KSV Bornem werd een lobbal van Hervé Telen tot bij Rik Verbiest, maar de bal gaat net iets te ver zodat Verbiest hem nog maar net tegen de doelman kan aantikken (5'). Verder was er nog een afstandsschot van Ivonick Rodrigues een meterje over doel (15'); Verbiest die achterlijn haalt maar bal in corner verwerkt ziet (27') en schot van Daniel Rodrigo de Oliveira ver naast doel (35'). Ook Gullegem kwam niet verder dan enkele schuchtere kansen: vrije trap 2 meter over doel (17'); Stef Laurens die poging wegwerkt (35') en schuiver over de grond waarbij Mo Alouachi in 2 tijden pakt (37'). En de man in het zwart die leek eveneens al met zijn gedachten in vakantiestemming te verkeren. Fouten werden veelal tegen KSV Bornem gefloten en op slag van rust toverde hij wel een zeer strenge straf uit zijn hoed. Arnold Mulume trok in de 16-meter even aan de arm van een Gullegemse aanvaller, die ging gezwind neer en de bal ging op de stip. 1-0 voor Gullegem én erbovenop nog eens rood voor Mulume (42').

Door de man-meer-situatie kwam Gullegem uiteraard gedreven uit de kleedkamers, doelman Alouachi moest enkele malen tussenbeide komen om een dubbele achterstand begin tweede helft te voorkomen. Tussendoor probeerde Rodrigo de Oliveira het met een schot zo'n meter over doel. Nog voor het uur is het dan toch zo ver, na geharrewar voor doel prikt Vancraeyveldt de 2-0 binnen (57'). Alouachi komt nogmaals een paar keer goed tussen om een grotere achterstand te voorkomen, zeker wanneer Amini alleen op hem afstevend (61') en Ntambue door de verdediging glipt (71'). Het meeste Bornemse gevaar kwam nog van de ingevallen Ilias El Mseddak maar zijn schot in het slot van de wedstrijd ging naast (87'). De opmerkelijkste fase gebeurde echter 2 minuten eerder wanneer El Mseddak de 16-meter indook en zeer duidelijk onderuit werd gemaaid. Zeer duidelijk strafschop maar de scheidsrechter reageerde niet, tot groot ongenoegen van al wat geel-rood is. Dat Ntambue er in de slotminuut nog 3-0 van maakte deed eigenlijk nog weinig terzake.

Op het kleine (bruine) kunstgrasveld van FC Gullegem leek het er lang op dat een brilscore tot de mogelijkheden behoorde of dat de ploeg die eerst scoorde de wedstrijd zou winnen. Jammer van de zware straf die KSV Bornem net voor rust kreeg, het had hoe dan ook zijn gevolg voor de rest van de wedstrijd. Met 17 punten neemt KSV Bornem afscheid van de 2de Amateurklasse. Toch blikken we met enige trots terug op een vooraf aangekondigd moeilijk seizoen waarin spelers en staf iedereen verbaasde met hun positieve ingesteldheid en het enthousiasme waarin ze week na week op het veld kwamen. De ploeg groeide week na week en supporters bleven tot de laatste minuut achter hen staan. Dit geeft alvast zeer veel vertrouwen naar de toekomst toe.

DOELPUNTEN: 44' Debouver (1-0, pen.); 57' Vancrayveldt (2-0); 89' Ntambue (3-0)

FC GULLEGEM: Djerdi, Hempte, Dejonghe (80' Coetsier), Defevere, Simoens (71' Dekiere), Debouver, Rubulotta, Vancraeyveldt, Amini, Sampers, Stael (67' Ntambue)

KSV BORNEM: Alouachi, Mulume, Telen, Rodrigues (84' Bantu), Huygens, Verbiest (60' El Mseddak), Quintelier, Rodrigo de Oliveira, Braet, Laurens en Jente Hermans

GELE KAARTEN: 68' Telen; 74' Rodrigues; 81' Braet

RODE KAART: 43' Mulume