Rupel Boom - KSV Bornem: 3-2, verslag en foto

26-03-2018

Eerste elftal

LINK: foto’s Rupel Boom – KSV Bornem

Verdienstelijk weerwerk van jonge geel-roden

Gaven wij vorige week het wedstrijdverslag van Bornem – Brakel nog de titel ‘troosteloze eindeseizoensmatch’ mee, dan kunnen wij nu (ondanks de nederlaag) niet anders dan het jonge KSV Bornem alle lof toezwaaien. Ondanks het duidelijke klasseverschil, kandidaat-kampioen tegen rode lantaarn, groef KSVB zich allerminst in en ging het de strijd aan. Natuurlijk had Rupel Boom meer balbezit en veldoverwicht maar Bornem werd geenszins onder de voet gelopen. Doelpogingen van Laureys, Hens en Adesanya gingen naast of over, zodat doelman Mo Alouachi (net als zijn overbuur Snyders) voor rust eigenlijk geen reddingen hoefde te doen. In de 21’ was het Daniel Rodrigo de Oliveira die als eerste tussen de palen mikte, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Pas in de slotminuten van de eerste helft werd het echt interessant. Arne Van den Eynde stuurde Stef Laurens op rechts weg en diens voorzet werd door Kerstenne in eigen doel verlengd (40’, 0-1). Lang kon KSV Bornem niet genieten van zijn voorsprong want een paar minuten later werd een voorzet door de achteruitlopende Arnold Mulume over zijn uitkomende doelman Alouachi in eigen doel gekopt (42’, 1-1). Jammer, maar met 1-1 gaan rusten op bezoek bij Rupel Boom was zeker ook niet slecht.

Ook het eerste kwartier na rust behield KSVB het evenwicht, maar zoals wel méér gebeurde dit seizoen liep het na een uur toch fout. Ook niet voor de eerste keer werd een hoekschop Bornem fataal, want in de 59’ kon de aan de rust ingevallen ex-KSVBspeler Lodders aan de tweede paal de 2-1 vrij binnenduwen. Amper 6 minuten later werd een mooie Boomse aanval door Hens afgerond met een derde doelpunt in de verste benedenhoek (65’, 3-1). Maar nog bleef KSV Bornem zo goed mogelijk het spel meespelen, en dat leidde tot een verdiende tweede treffer. De ingevallen Rik Verbiest combineerde met Rodrigo de Oliveira en die bediende Van den Eynde die de bal in het dak van het doel joeg (73’, 3-2). In het resterende slotkwartier werden vooral nogal wat vervangingen gedaan en fouten gemaakt. Uiteraard won Rupel Boom verdiend op basis van doelkansen en veldoverwicht, maar toch was het tot de slotminuut vrezen voor een onverwacht gelijkspel. Dat was dan weer de verdienste van het jonge KSVB dat deze keer een goede partij speelde tegen een ploeg die toch al met één been in 1ste Amateurs staat.

DOELPUNTEN: 40’ Kerstenne (0-1, owndoelpunt); 42’ Mulume (1-1, owndoelpunt); 59’ Lodders (2-1); 65’ Hens (3-1); 73’ Van den Eynde (3-2)

FC RUPEL BOOM: Snyders, Van den Driessche, De Paepe (46’ Lodders), Kerstenne, Spaenhoven, Meseure, Hens (89’ Janssens), Put, Cobos, Laureys, Adesanya (66’ Doncos),

KSV BORNEM: Alouachi, Braet, Mulume, J. Hermans, Laurens (89’ Kawaya), Quintelier (84’ Kabera), Huygens, Telen (70’ Verbiest), A. Hermans, Van den Eynde, Rodrigo de Oliveira

GELE KAARTEN: 19’ De Paepe; 53’ J. Hermans; 82’ Laureys