Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - Pepingen-Halle


28-02-2018

Eerste elftalKSV Bornem staat nu voor twee cruciale wedstrijden

De verplaatsing naar nr. 13, RC Gent, eindigde voor KSV Bornem vorig weekend op een 3-2 nederlaag. Rekening houdende met de omstandigheden nog een eervolle uitslag want er ontbraken liefst 5 spelers: Hervé Telen was geelgeschorst, Thomas Braet was ziek, Stef Laurens, Arne Van den Eynde en Lance Kawaya gekwetst. Bijkomend jammer (maar niet echt verrassend) was dat Torhout KM op hetzelfde moment thuis met 3-1 won van gouwgenoot FC Gullegem.
Dat maakt dat KSVB de twee rechtstreekse confrontaties met eerst SK Pepingen-Halle en daarna Torhout KM ingaat met 1 punt achterstand op de Brabanders, maar al met 5 punten achterstand op de West-Vlamingen. Zowel Bornem als Pepingen-Halle hebben zondag enkel baat bij een overwinning als zij Torhout op de 14de plaats in het vizier willen houden. De Brabanders verloren zondag met 1-3 van leider Sparta Petegem en zagen dus ook de West-Vlamingen wég sluipen.

Het zou zondag dus een open wedstrijd kunnen worden tussen twee ploegen die absoluut moeten winnen. Maar winnen en doelpunten scoren was tot nog toe niet hun sterkste punt: KSV Bornem 3 zeges en 15 goals gemaakt, Pepingen-Halle 2 zeges en 13 goals gescoord. Wat gunstig lijkt voor onze jonge geel-roden is dat de Brabanders 10 van hun 12 punten in eigen stadion pakten, en op verplaatsing naast 9 nederlagen dus alleen 2 keer gelijk speelden (0-0 op Olsa Brakel en 1-1 op SV Temse). Hopelijk kan KSVB enkele van zijn 5 vorige week afwezige spelers recupereren. Indien er nog eens gewonnen kan worden, laat Bornem alvast de rode lantaarn in handen van de bezoekers.

Dat zou echter maar deel 1 van de opdracht zijn. Als leider Petegem thuis baas blijft over Torhout zou KSV Bornem, mits eigen winst, op 2 punten van de West-Vlamingen komen. En dan heeft KSVB theoretisch kans om mits een tweede zege ook over Torhout te klimmen. Dat is evenwel de theorie, want Torhout KM pakte in zijn thuismatchen op zaterdagavond al 11 punten, zodat het niet evident lijkt dat Bornem daar zou gaan winnen. En zelfs indien dat toch zou kunnen, blijven de West-Vlamingen de beste papieren hebben met nog thuiswedstrijden tegen buur RC Harelbeke (niets meer te winnen of te verliezen) en op de slotdag tegen Pepingen-Halle.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws