KSK Ronse - KSV Bornem: 2 - 1, het verslag

22-01-2018

Eerste elftal

Buitenspeldoelpunt beslist partij

Net zoals vorige week stonden de 3 Bornemse nieuwkomers aan de aftrap. Thuisploeg KSK Ronse had dit seizoen nog niet verloren in eigen huis en wou die reeks graag nog wat verder zetten. Op de Bornemse bank mocht T2 Luc Van Goethem na een weekje schorsing opnieuw plaats nemen. T1 Robby Buyens moest verstek geven wegens werkverplichtingen.

De eerste helft had niet veel om het lijf en was misschien wel 1 van de zwakste van Bornemkant dit seizoen. De eerste kans was voor de thuisploeg, doelman Mohamed Alouachi liet een bal door zijn handen glippen en dwarrelt net naast doel. Met een 3-tal Bornemse doelkansjes was het te weinig wat KSVB bracht: Arne Van den Eynde steekt door op Thomas Braet, die haalt uit en de doelman bokst weg (13’); terugspeelbal Ronse waar Ivonick Rodrigues goed tussen zit en teruglegt op Daniel Rodrigo De Oliveira maar te veel verdedigers zijn terug (20’); een schot van Rodrigo De Oliveira wordt klemvast genomen door de doelman (39’). Bij Ronse liep een zekere Souleymane Youla rond, een man met Champions League ervaring en dat liet zich merken. Net voorbij half eerste helft glipt hij door de buitenspelval, omspeelt doelman Alouachi, maar Arnold Mulume kan de meubelen nog redden. Iets na het halfuur trapt Youla met een volley de 1-0 binnen (32’). Zo’n 5 minuten voor rust verdubbelt hij zelfs de score, deze keer duidelijk vanuit buitenspel, maar de grensrechter vlagt niet en het feest in Ronse gaat door, 2-0 (40’). Langs Bornemkant werd er te veel voor de lange bal gekozen die telkens net iets te diep ging.

Bij aanvang van de tweede helft blijft een lichtgeblesseerde Hervé Telen in de kleedkamer en komt Ahrry Sota in zijn plaats. Bornem start sterk en reeds in de eerste minuut na de pauze trapt Braet met een volley de voorzet van Jente Hermans binnen: 2-1 (46’)! Mooi doelpunt van een sterke Braet. De doelkansen van Ronse in de tweede helft zijn schaars: Thissen komt schuin voor doel maar Alouachi werpt zich goed voor doel. Bornem is veel gretiger dan de eerste helft en dat resulteert in een aangename tweede helft. Op het uur wordt Sota diep gestuurd door Rodrigo De Oliveira, hij gaat op snelheid voorbij de verdediging, alleen op de doelman af maar die laatste heeft een geweldige redding in huis om het gemaakte doelpunt van Sota alsnog te voorkomen. Minuten later haalt Sota de achterlijn, maar zijn voorzet voor doel is te hard (63’). Een kwartier voor tijd volgt een vrije trap van Rodrigo De Oliveira maar de bal spat uit elkaar op de kruising! Amper 3 minuten later laat Mulume zich zeldzaam aftroeven, maar Ronse profiteert niet en schuift de bal rakelings naast doel. In het slot is Bornem nog gevaarlijk via Rodrigo De Oliveira wanneer hij eerst een bal van Sota afgeblokt ziet in corner (86’) en hij een vrije trap van Van den Eynde naast kopt (90’).

De twee overgebleven concurrenten voor de 14de plaats, Torhout KM en SK Pepingen-Halle, moesten het op hetzelfde moment opnemen tegen Rupel Boom en SK Sint-Niklaas. Omdat onze beide streekgenoten bovenaan stonden voor de tweede periodetitel mocht men in Bornem hopen op gunstige resultaten uit die hoek. Helaas, onze beide buren konden zelfs geen gelijkspel versieren want zowel Torhout als Pepingen-Halle hielden enigszins verrassend de 3 punten thuis. Zo komt KSV Bornem dan terug op de laatste plaats terecht en ziet het er weer slechter uit wat het behoud betreft. Ook de nummers 12 en 13, RC Gent en SK Londerzeel, wonnen immers en maken de kloof met de degradatieplaatsen nu echt onoverbrugbaar.

Voor KSVB wordt een zege volgende zondag thuis tegen RC Harelbeke nu wel een ‘must’ om van die laatste plaats weg te komen. Wellicht valt een definitieve beslissing in die strijd om de 14de plaats pas begin maart. Dan volgen op 6 dagen tijd voor Bornem twee rechtstreekse confrontaties na mekaar: op 4 maart thuis tegen Pepingen-Halle en op 10 maart op bezoek bij Torhout. Deze West-Vlamingen staan nu 14de en pakten 8 van hun 13 punten in hun thuismatchen op zaterdagavond, zodat zij (met ook nog enkele partijen tegen gouwgenoten) wellicht de beste papieren hebben voor die 14de plaats. Op de slotdag van de competitie ontvangt Torhout ook nog Pepingen-Halle, maar vermoedelijk zal het verdict op dat moment al gevallen zijn.

Vorige week wonnen we de strijd om de brug, deze week komt er een rode lantaarn op de brug te staan.

DOELPUNTEN: 32’ Youla (1-0); 40’ Youla (2-0); 46’ Braet (2-1)

KSK RONSE: Baas, Foucart, Lekhechine, Lambo (83’ Derbal), Bailly, Thissen (66’ Yakassongo), Van Wingen, Milito (73’ Deviaene), Mazouz, Pieters, Youla

KSV BORNEM: Alouachi, Mulume, Telen (46’ Sota), Rodrigues, Quintelier, Kabera, Rodrigo De Oliveira, Braet, Axel Hermans (66’ Huygens), Jente Hermans, Van den Eynde

GELE KAARTEN: 9’ Thissen; 30’ Rodrigues; 90’ Sota