Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - KSV Temse


11-01-2018

Eerste elftalDerby KSV Bornem – KSV Temse: een ongelijke strijd ?

Dat was het al bij dit competitiebegin toen het in Temse 4-1 werd. Al hield KSV Bornem daar een uur lang goed stand, tot dan bleef het 1-1. De verhoudingen zijn intussen zeker niet in het voordeel van KSVB gewijzigd, dat momenteel laatste staat met amper 8 punten. Dat is vooral het gevolg van de onwaarschijnlijke reeks van 7 recente opeenvolgende nederlagen. Bij KSV Temse zal men dus niet echt met schrik uitkijken naar deze derby. Zeker in de wetenschap dat de Waaslanders vorige zondag ei-zo-na leider Sparta Petegem zijn eerste seizoensnederlaag toedienden. Temse kwam daar 0-1 en 1-2 voor, om pas in de slotminuut op strafschop de 2-2 te moeten toestaan. Het is dus geenszins misplaatst om deze derby een ongelijke strijd te noemen. Komt daar nog bij dat Bornem ook met zijn ervaren ploegen een negatieve thuisbalans had in deze derby: van de vorige zeven Bornem – Temse kon de thuisploeg er in het Breeven slechts twee winnen.

Onze buren zijn aan dit seizoen dan ook begonnen met heel andere ambities dan Bornem. Terwijl het aan deze kant van de Schelde snoeien en bezuinigen was vorige zomer, werden aan de overkant de grote middelen ingezet voor een promotie naar de 1ste Amateursafdeling. Naast ex-prof Kenny Van Hoevelen werden ook een zestal spelers aangetrokken die eerder bij KSV Bornem hun strepen verdienden. Momenteel prijkt KSV Temse op de 6de plaats met 26 punten, wat toch al 12 punten achter leider Petegem is. Ook Rupel Boom en Winkel Sport tellen 4 en 5 punten méér, iets over halfweg competitie had Temse allicht verwacht van béter gerangschikt te staan. Maar veel kwaad kan dat niet, want in de top-5 zijn er vermoedelijk wel ploegen die niét geïnteresseerd zijn om in 1ste Amateurs te gaan spelen.

In deze derby kunnen de bezoekers geen beroep doen op Amin Kabir die vorige zondag zijn 3de gele kaart kreeg. Bij KSVB komt Yannick Quintelier terug uit schorsing en kunnen er mogelijk een paar nieuwe gezichten aantreden. Axel Hermans keerde van SC Grimbergen terug naar Bornem, en met Mohamed Alouachi en Daniel Rodrigo de Oliveira werden nog twee nieuwkomers aangetrokken. Deze drie zijn wel speelgerechtigd, maar of zij ook in de nodige conditie zijn om al te spelen moet afgewacht worden.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws