Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - FC Gullegem


07-12-2017

Eerste elftalLaatste match van de heenronde voor KSVB

KSV Bornem gaat de komende twee zondagen het jaar 2017 afsluiten met twee thuiswedstrijden, de laatste match van de heenronde tegen FC Gullegem én de eerste van de terugronde tegen de ongeslagen leider Sparta Petegem. Toevallig stonden die twee volgende tegenstanders van KSVB vorige zondag tegenover elkaar in Gullegem, waar het aan de rust 0-1 was waarna Debouver  (hun van SK Deinze komende nr. 10) er op strafschop 1-1 van maakte. Waarmee nogmaals bewezen werd dat de zondag op bezoek komende West-Vlamingen een moelijk te kloppen tegenstander zijn. Vorig seizoen hadden zij ook niet veel overschot, zodat FC Gullegem in de zomer een rij nieuwkomers aantrok: Jasper Maerten (van SV Roeselare); Laurenz Simoens (Cercle); André Ntambue (??); Jimmy Hempte (ex-prof AA Gent, KV Kortrijk & KV Oostende); Ferenc Soenens (beloften Zulte Waregem); Karsten Delrue, Wim Vandoorne, Olivier Djerdi & Daymon Billiet (FC Izegem); Daan Debouver & Louis Coetsier (SK Deinze); Nagim Amini (SV Oudenaarde); Romain Ribeiro (SCT Menen) en Valentin Romont (RC Harelbeke).

KSV Bornem maakte de jongste weken zijn moeilijkste periode van dit seizoen door. Dat de beginweken tegen sterke tegenstanders lastig gingen zijn voor onze jonge, afgeroomde kern was te verwachten. Maar daarna werd met een mooie 7 op 12 toch minstens de schijn opgehouden. Dat goed gevoel is intussen evenwel verdwenen: vijf nederlagen op rij zorgden voor een pijnlijke 0 op 15. Een paar keren waren er geen excuses, maar op SK Sint-Niklaas werd er onnodig pas in blessuretijd met 1-0 verloren. Op Olsa Brakel (2-0) en ook vorige zondag op KV Westhoek (2-1) ontbraken echter telkens 3 of 4 titularissen, wat in de huidige omstandigheden moeilijk kan opgevangen worden. Op Westhoek kwam daar nog bij dat de leiding de thuisploeg onterecht de 1-0 liet scoren uit buitenspel.

Een aantal ploegen zoals Torhout KM en ook FC Gullegem hebben al 8 thuiswedstrijden gespeeld tegenover KSVB slechts 6. In de komende weken zal moeten blijken of Bornem in zijn thuismatchen wat van zijn achterstand kan goedmaken. Na Gullegem en Petegem volgt er, na Kerstmis en Nieuwjaar, immers nog een derde thuiswedstrijd op rij (derby tegen SV Temse). Petegem en Temse zijn op papier uiteraard geen ploegen waar winst tegen verwacht wordt, dat zou dus eerder moeten gebeuren tegen Gullegem. Om de Bornemspelers wat moed te geven, willen we er dan ook op wijzen dat deze West-Vlamingen 16 van hun 20 punten in eigen stadion hebben gewonnen (en dus maar 4 op verplaatsing). Alle matchen zijn moeilijk voor onze jonge ploeg, maar mits er in te geloven moet het mogelijk zijn om zelf nog eens iets te oogsten. Eigenlijk is dat ook nodig, want de twee concurrenten in KSVB’s buurt, Torhout (winst) en Pepingen-Halle (gelijkspel), kwamen vorige zondag immers dichterbij. Of er zondag gekwetsten gerecupereerd kunnen worden, is niet duidelijk. De gele schorsing van centrale verdediger Lance Kawaya is echter wel achter de rug. Bij FC Gullegem komt Laurenz Simoens terug uit schorsing, maar Daan Debouver kreeg vorige zondag zijn 3de gele kaart en is geschorst.
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws