Kom zondag tijdig naar het Breevenstadion afgezakt. Voor de wedstrijd tegen Racing Club Gent worden alle jeugdploegen voorgesteld aan het publiek.


Kan KSV Bornem bevestigen voor eigen volk ?

Vorige zondag is het KSV Bornem op de 6de speeldag toch gelukt om voor het eerst op voorsprong te komen in een competitiewedstrijd. Dat het die krappe 0-1 op het terrein van SK Londerzeel ook wist te behouden, was een opsteker voor de belangrijke speeldagen die volgen. Want uiteraard staat KSVB nog altijd bij de clubs voor wie het behoud verzekeren de eerste opdracht is. Dat zal voor het jonge Bornem een moeilijke klus blijven, maar het geloof dat het toch kàn groeit week na week. Uit de prestaties blijkt immers dat KSV Bornem niet speelt als het zwakke broertje van de reeks. Blijvende bevestiging daarvan is uiteraard nodig, nu er zonder de eerste geelgeschorsten (Arnold Mulume en Willy Kabera) zal moeten aangetreden worden.

Na die eerste overwinning is het verschil met de 10de in de rangschikking slechts 3 punten meer, zodat de toekomst er al iets rooskleuriger uitziet. Nu is het echter vooral de voetjes op de grond houden en niet denken dat de zeges wel vlot zullen volgen. De eerstvolgende tegenstander, het zondag op bezoek komende RC Gent, is immers veel sterker dan zijn rangschikking laat geloven. Het begon deze competitie met een 3-0 zege tegen SK Sint-Niklaas en op de 2de speeldag had titelkandidaat Rupel Boom de grootste moeite om met 2-1 te winnen. Daarna geraakten de Gentse Ratjes blijkbaar van het goede spoor af, want er kwamen geen punten meer bij (hoewel zij toch al 9 goals scoorden). Dat leidde in de aanloop naar de vorige speeldag tegen Sparta Petegem tot een trainerswissel.

De nieuwe coach is Yves Van der Straeten, indertijd doelman in 1ste nationale en na zijn spelerscarrière trainer bij SK Berlare, Eendracht Zele en vorig seizoen SV Temse. Aangezien hij weinig tijd had om die partij tegen Petegem voor te bereiden, is Bornem – Gent eigenlijk zijn eerste match. Altijd een goede reden voor een ploeg om zich dubbel te plooien, KSVB mag zich dus aan een gemotiveerde opponent verwachten. RC Gent haalde vorige zomer trouwens een aantal nieuwkomers binnen: Antonio Munoz-Herrera (die terugkwam van Rupel Boom), Dean Van den Winckel & Alec Luyckx (van SK Londerzeel), Jorgo Waeghe (RFC Knokke), Diego Seron (KV Oostende), Brecht Van der Beke & Berre Stock (SK Deinze), Casper De Schampheleere (U19 Cercle) en Robin Khalfa (U19 KV Kortrijk). Van die 9 nieuwe spelers stonden er vorig weekend 5 aan de aftrap en zaten er 2 op de bank.