Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Reddingsplan voor KSV Bornem


03-10-2017

AlgemeenOnze jonge ploeg vecht de laatste weken met veel inzet en goed voetbal op de grasmat. Hun harde werk wordt hopelijk snel beloond met de eerste verdiende overwinning. Met een  even grote vechtlust werkt het vernieuwde KSVB-bestuur al maanden aan een financieel reddingsplan voor de club.

Huidig voorzitter en crisis manager Benny De Boeck ziet een redding indien het gemeentebestuur volgt in het opgestelde businesss plan. Dit plan wordt volgende week dinsdag 10 oktober voorgelegd op de gemeenteraad.
De zware opdracht van het vernieuwde en fel verjongde KSV Bornembestuur bestaat erin om van KSV Bornem opnieuw een leefbare club te maken. De laatste maanden werd al enorm bespaard op alle mogelijke uitgaven en spelerskern. Door die sanering werd al een deel van de schuld weggewerkt. Pas als we van die zware en onmiddellijke schuldenlast af zijn kunnen we opnieuw aan de toekomst beginnen werken.

De Bornemse CD&V-fractie zal in de gemeenteraad van dinsdag 10 oktober in elk geval een voorstel doen om de schuldenlast van KSV Bornem op te lossen. Er is een bedrijf dat de club een grote lening wil geven. “Wij stellen voor dat de gemeente zich voor maximaal 600.000 euro borg zal stellen tegen een intrestvoet van maximaal 6,5 procent”, zegt burgemeester Luc De boeck. “Er is iemand gevonden die tegen die voorwaarden wil lenen, want banken geven geen leningen meer aan de vzw. De gemeente heeft van de club zowat 140.000 euro aan achterstallige vergoedingen tegoed. Als de deal voor de lening rond is, krijgt de gemeente dat geld ook binnen.”
“De club heeft trouwens al een begroting voorgesteld met de afbetaling van die 600.000 euro op tien jaar. Wij stellen de gemeenteraad wel voor de borg alleen toe te staan onder volgende voorwaarden: een afzonderlijke jeugdwerking met een eigen budget, elk kwartaal een rapportering en een vetorecht voor de schepen van financiën voor financiële beslissingen van de raad van bestuur.”

Verder bevestigt KSV Bornem dat er gesprekken  zijn met ex-Mariekerke en ex-Temse-voorzitter Harry Van Houteghem. Die sluit een terugkeer naar het voetbal als Bornem-voorzitter niet uit, maar onderstreept dat er nog heel wat gesprekken moeten volgen.

Bron: GVA
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws