18-09-2017

Eerste elftal

Eerste verdiende punt voor KSV Bornem in eerste thuiswedstrijd

LINK: foto’s KSV Bornem – RC Harelbeke

Na 2 uitwedstrijden in het competitiebegin kon KSV Bornem zich eindelijk opmaken voor een eerste thuiswedstrijd. Met SK Ronse stond voor KSV Bornem een vrij nieuwe tegenstander op het veld, de Ronsenaars speelden vorig seizoen nog in 3de Amateur.

In de openingsminuten was er wat geharrewar voor doel, uiteindelijk besloot Arne Van den Eynde op de doelman. Amper een minuut later gaat Stef Laurens neer net binnen de 16 meter maar de scheidsrechter fluit niet. Na een dikke twintig minuten spelen steekt Ronse voor het eerst de neus aan het venster, hun schot midden op doel is te zwak om Ruben Coppens te verrassen. Nadat Lance Kawaya halfweg de eerste helft wat verrast werd door een vrije trap van Van den Eynde die voor zijn voeten valt, scoort Ronse aan de overkant. Het balletje wordt achter de verdediging getrapt, bijna iedereen (behalve de scheidsrechter) ziet bezoeker Youla in buitenspel staan, ook Coppens denkt dat er gaat gefloten worden en blijft staan maar Youla twijfelt niet en prikt de 0-1 binnen. Zo'n 17 jaar geleden scoorde deze Youla nog een belangrijk doelpunt voor Anderlecht in de Champions League, nu doet hij hetzelfde voor SK Ronse. Nog voor rust krijgen beide ploegen ieder nog een 2-tal doelkansen: 29' bal wordt langs de flank voor doel gezwiept, Jente Hermans duwt naast; 31' lobje van Ronse valt over het doel; 35' vrije trap Ronse maar iedereen gaat naast de bal; 38' Stef Laurens gaat door op de flank, duikt de 16 binnen maar kans in hoekschop gewerkt; 39' een sterke Hervé Telen zet zich goed door en duwt de bal over doel.

Bij aanvang van de tweede helft legt KSV Bornem een mooie actie op de grasmat wanneer Ahrry Sota net Van den Eynde niet kan bereiken maar Laurens trapt uiteindelijk over doel. De wedstrijd blijft wat over en weer gaan: Ronse haalt de achterlijn maar Hermans trapt weg (51'); Van den Eynde haalt nog eens van ver uit, hoog over (55'); afvallende bal wordt door Youla hoog over doel getrapt (56'). Op het uur voert trainer Robby Buyens een dubbele wissel door: de moe gestreden Ward Huygens en Ivo Rodrigues worden vervangen door Sidicki Keita en Gerson Caetano. De wissel lijkt te renderen, er komt meer schwung in de ploeg en beide invallers zijn meteen gevaarlijk: Caetano met de voorzet, doelman plukt voor een aanstormende Keita (64'); Keita zet voor op Telen, die draait mooi rond zijn as maar ziet zijn schot geblokt. Even later scheert een vrije trap van Hermans over de grond, Sota kan hem niet aanraken en de bal hobbelt naast. Nog een minuutje later een lange bal van Arnold Mulume op Caetano, die kan er net zijn voet niet tegenzetten. Na een zwakke controle van Keita profiteert Ronse op de tegenaanval, COppens pakt klemvast. KSV Bornem blijft drukken en de kansen blijven komen: 76' Van den Eynde met de vrije trap, doelman bokst de bal uit de winkelhaak; 77' Kawaya kopt hoekschop over doel; 80' opnieuw kopbal van Kawaya, deze keer strandt de bal op de onderkant van de lat! Zo'n 4 minuten voor tijd is het dan toch zo ver, Keita met de voorzet op Laurens en die prikt overhoeks de 1-1 eindscore tegen de touwen! In het slot is er nog een goeie redding van Coppens nodig om het allereerste punt van KSV Bornem binnen te halen.

Het leek er lange tijd naar uit te zien dat KSV Bornem met het kleinste verschil zou verliezen, nota bene door een vermeend buitenspeldoelpunt. In de wedstrijden tegen Petegem en Temse leek het onze jonge ploeg vooral een beetje aan wedstrijdritme te ontbreken. Tegen SK Ronse leek daar niets van aan, de ploeg bleef geduldig op zoek naar dat verdiende doelpuntje en werd in het slot van de wedstrijd beloond voor het harde werk, chapeau! Ook een pluim aan de talrijk aanwezige bezoekende supporters die er samen met de thuisaanhang een aangenaam sfeertje van maakte. Dit gekruid met een leuk potje voetbal en een heerlijk herfstzonnetje was alweer de combinatie van een boeiende voetbalnamiddag. Enige domper zijn de 5 gele kaarten die onze ploeg moest incasseren, maar dat kunnen we misschien ook zien als gedrevenheid en de wil om er iets van te maken? Hoe dan ook: het eerste (en zeker niet het laatste!) punt is binnen!

DOELPUNTEN: 20' Youla (0-1); 86' Laurens (1-1)

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Kawaya, Telen, Sota, Rodrigues (62' Keita), Huygens (62' Caetano), Kabera, Laurens, Hermans en Van den Eynde

KSK RONSE: Baas, Foucart (68' Deviaene), Lekhechine, Lambo, Desire, Bailly, Langlet, Delneste (56' Yakassongo), Van Wingen, Pieters, Youla (70' Dauoud)

GELE KAARTEN: 17' Foucart; 33' Hermans, 42' Van den Eynde, 51' Telen, 61' Mulume, 68' Lekhechine, 87' Kabera