Ondanks verlies in de barragematch tegen Tienen heeft KSV Bornem nog steeds een kansje om ook volgend seizoen in de tweede amateurklasse aan te treden. Enige voorwaarde: FC Luik mag de eindronde voor promotie naar eerste amateurklasse NIET winnen.

In die eindronde nam Luik het vanavond op tegen onze reeksgenoot Olsa Brakel. De heenwedstrijd eindigde reeds op een 3-1 overwinning voor Brakel. Op woensdagavond 17 mei was Brakel echter onder de indruk van de meer dan 3000 toeschouwers die in Luik opdaagden voor de terugmatch. Luik zorgde vrij snel voor een 2-0 voorsprong en pas diep in de tweede helft kon Brakel de aansluiting maken (2-1). Tot in de 93e minuut bleef deze stand op het scorebord en was Bornem gered. Echter floot de scheidsrechter nog een strafschop voor Luik, 3-1 en in extremis verlengingen. Daarin werd niet meer gescoord zodat strafschoppen uitsluitsel moesten brengen. Brakel miste daarin 2 stuks zodat Luik naar de finale van de eindronde gaat.

In de andere halve finale namen Eendracht Aalst en Sporting Hasselt het tegen elkaar op. Na 90 minuten stond Hasselt 1-3 voor, net dezelfde score als in de heenmatch. Ook hier volgden verlengingen waarin Aalst de 2-3 eindscore lukte.

De komende zondagen 21 (te Aalst) en 28 mei (te Luik) maken Aalst en Luik in een dubbele confrontatie uit wie naar de eerste amateurklasse promoveert. Wordt het Aalst dan blijft KSV Bornem in de tweede amateurklasse, in geval van Luikse winst volgt onvermijdelijke degradatie naar derde amateurklasse. 

Het blijft dus wachten tot 28 mei om het verdict van KSV Bornem te kennen. De komende 2 weken zijn we met zen allen even Ajuin, hopelijk geen tranen voor degradatie tot gevolg...