Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk.



 

 

KSV Bornem - RC Gent: 1-1, verslag en foto


24-04-2017

Eerste elftal



KSVB heeft nog altijd 1 punt nodig voor 13de plaats…

Link: foto’s KSV Bornem – RC Gent

Op deze voorlaatste speeldag van de competitie was de spanning in meer dan één stadion van 2de Amateurs A te snijden. Zo ook in het Breeven waar KSV Bornem zich in veiligheid kon spelen mits te winnen, terwijl KRC Gent enkel ‘theoretisch’ nog 1 punt nodig had. KSVB nam weliswaar meestal het initiatief, maar op doelkansen was het bijna een halfuur wachten. Toen werd een hoekschop van Arne Van den Eynde afgeweerd, de bal werd terug voor doel gebracht en Kurt Weuts schoot met een halve omhaal in het dak van het doel (28’, 1-0). Bornemdoelman Stefan Deloose bleef haast de ganse eerste helft compleet werkloos, en toch werd het kort voor de pauze bijna 1-1. Een Gentse hoekschop werd eerst door Elewaut tegen de deklat gekopt, en de herneming van Berghmans werd door Deloose over de lat geduwd (41’). In de slotminuut van de eerste helft kopte Arne Ivens een voorzet van Van den Eynde goed naar doel, maar keeper Maes hield hem met een zweefsprong van de 2-0 (45’).

Bij het begin van de tweede helft kreeg Tim Vleminckx onvrijwillig de bal tegen de hand, maar de scheidsrechter gaf hem toch een gele kaart die hem helaas de laatste match van het seizoen zal kosten. Kort voor het uur zette Reda Serrou een dribbel op tot aan de Gentse achterlijn, vanwaar hij teruglegde op Van den Eynde die van kortbij over doel schoot (57’). Wat doelkansen betreft, kon KSV Bornem dus zeker een overwinning claimen maar in voetbal loopt het dikwijls anders af. Ook nu kwam KRC Gent, dat nauwelijks gevaarlijk was, aan een te vermijden gelijkmaker. Een schaarse aanval werd besloten met een gekraakt schot van de net ingevallen Deschacht dat hobbelend in de verste benedenhoek verdween (65’, 1-1). Pijnlijk voor KSVB dat, rekening houdende met andere uitslagen, tot dan wiskundig zeker was van het behoud. In de resterende minuten gooiden onze geel-roden nog wel alles in de aanval, met nog twee doelkansen tot gevolg. Na een verre inworp vlamde Vanden Eynde de bal naast de paal (70’), en op aangeven van Vleminckx schoot Serrou nog eens recht op doelman Maes (83’).

Omdat RFC Knokke  en KSV Temse hun sportieve plicht deden (en wonnen), was Bornem tot 25 minuten van het einde buiten gevaar. Maar die ene tegentreffer maakt een wel erg groot verschil: KSV Bornem is weliswaar 1 punt verder weggelopen van SK Sint-Niklaas en KVK Westhoek, maar is nu wellicht verplicht om komende zondag nog 1 punt mee te brengen van 3de Sparta Petegem. Die nummers 13 en 14 spelen op hetzelfde moment allebei een thuiswedstrijd, Sint-Niklaas tegen FC Izegem en Westhoek tegen rode lantaarn SC Menen. De kans dat zij winnen is ‘op papier’ alleszins groter dan die van KSVB. In dat geval moét Bornem een gelijkspel uit de brand slepen om hen voor te blijven, want bij gelijkheid van punten beslist het aantal gewonnen wedstrijden (en dat is nadelig voor KSV Bornem). Anderzijds is het ook zo dat Sint-Niklaas en Westhoek wel moéten winnen om nog een ploeg te passeren, met een gelijkspel kunnen zij KSVB niet meer inhalen. Veel zal dus ook afhangen van de motivatie van de respectievelijke tegenstanders. Zal Izegem nog vol gaan voor winst en kan / wil Menen voor een (wel erg grote) verrassing zorgen ?  Bornem doet er goed aan vooral op zichzelf te rekenen om dat ene nog noodzakelijke punt te pakken, eerder dan op anderen te tellen om zich te redden.

DOELPUNTEN: 28’ Weuts (1-0); 65’ Deschacht (1-1)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, J. Hermans, Ivens, Vleminckx, Vermeire, Gaye, Kabba-Modou (68’ Onana), Serrou, Weuts, Van den Eynde

KRC GENT: Maes, Welvaert (46’ Deceuninck), Blancke, Elewaut, Wymeels (60’ Deschacht), Vandekerckhove, Joos, Berghmans, Michiels (70’ Hautekiet), Mendoza, Caryn

GELE KAART: 47’ Vleminckx
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker



 

Recentste nieuws