Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - SK Sint-Niklaas


30-03-2017

Eerste elftalWinnaar van derby Bornem - Sint-Niklaas quasi gered

Zonder ooit in degradatiegevaar te hebben gestaan dit seizoen, is het op 4 speeldagen van het einde toch zo voor KSV Bornem dat het nog moet uitkijken om van de 14de plaats weg te blijven. Dat komt door opzienbarende remontes van de drie ploegen achter KSVB in de jongste 5 wedstrijden, terwijl Bornem het daarin zelf moest stellen met 4 op 15 (weliswaar tegen 4 ploegen uit de top-6). KVK Westhoek en FC Gullegem pakten in die periode evenwel elk 9 op 15, en onze tegenstander van komende zondag SK Sint-Niklaas zelfs 11 op 15 zonder nederlaag ! Dat verklaart meteen waarom er zich nu plots van plaats 10 tot 14 vijf ploegen binnen een speling van 4 punten bevinden.

De onderlinge confrontaties in de resterende weken kunnen dus beslissen wie er 14de wordt. Vier clubs spelen elk nog twee rechtstreekse duels, te beginnen met komende zondag Bornem – Sint-Niklaas. De Waaslanders zijn dus aan een erg goede reeks bezig, sinds Kim Verstraeten hun nieuwe coach werd pakten ze 10 punten op 12, enkel vorige zondag speelden ze 1-1 gelijk tegen Winkel Sport. Aan de rust stond het 0-0, erna kwam Sint-Niklaas 1-0 voor via Verspeten, maar in de 81’ maakte Winkel Sport gelijk. De Klaasjes, die toch kunnen steunen op de ervaring van mannen als Niels De Pauw (vorig seizoen nog 7 matchen met Waasland Beveren in 1ste klasse gespeeld) en Nick Van Belle (met SK Heist in 2de klasse), hebben in de 3de periode dus een scheve situatie rechtgezet. Voor deze derby tellen beide ploegen géén geschorsten.

Qua puntengewin deed KSV Bornem het de voorbije weken dus minder goed dan SK Sint-Niklaas, maar wie onze geel-roden onlangs heeft zien spelen tegen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking zag dat zij niét speelden als een degradatiekandidaat. Aangezien de twee teams met evenveel punten staan, wordt deze wedstrijd voor allebei even belangrijk. Als er een winnaar komt, kan die zich quasi zeker als gered beschouwen. De achterliggende ploegen hebben immers ook nog enkele onderlinge confrontaties op het programma: op 8 april Sint-Niklaas – Harelbeke én Gullegem – Bornem; en op 23 april nog Harelbeke – Gullegem. In tegenstelling tot de remonte van Sint-Niklaas, Gullegem en Westhoek staat het stagneren van RC Harelbeke, dat ook lang buiten gevaar leek. Maar die West-Vlamingen pakten in de 6 wedstrijden van de 3de periode slechts 2 punten op 18, wat ook 5 minder is dan KSVB. Het kan dus nog alle kanten uit.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws