Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - KSV Temse: wedstrijdverslag en foto


06-03-2017

Eerste elftalFoto’s: KSV Bornem – KSV Temse

Een gelijkspel ware correcter geweest…

KSV BORNEM – KSV TEMSE  1-2

Deze derby was zeker in de eerste helft aangenaam om volgen, want het ging tussen twee evenwaardige ploegen regelmatig over-en-weer met toch de iets betere doelkansen voor KSV Bornem. In de 13’ kwamen de bezoekers goed weg toen een schot van Kurt Weuts via verdediger Ketels tegen de paal belandde. Het was maar uitgesteld want in de 21’ verraste Tim Vleminckx de Temseverdediging met een lage vrijschop in de loop van Reda Serrou, die in één tijd raak schoot (1-0). KSV Temse moest uiteraard reageren en deze keer was het de Bornemverdediging die aan de gelijkmaker ontsnapte. Eerst duwde doelman Stefan Deloose met de vingertippen een knal van Jacobs in hoekschop (25’), en daaruit ontstond dan een geharrewar waarbij zowel Deloose, een in de baan van het schot staande Temse-aanvaller als Arne Ivens de 1-1 verhinderden (26’). Even later moest Deloose nog een schot van Kabir onschadelijk maken (28’). Daarna mocht weer Temse van geluk spreken toen Weuts een voorzet van Serrou leek binnen te schieten, maar doelman Alouchi met dé redding van de match de 2-0 voorkwam (30’). Jammer, want dan was KSVB zeker niet puntenloos gebleven. Kort voor de rust mikte Serrou nog eens naar de benedenhoek, de doelman was er niet maar Kawaya ontzette voor de doellijn (39’). De 1-0 ruststand was dus op basis van de doelkansen zeker terecht.

Helaas kreeg de partij na de pauze in 5 minuten tijd een andere wending, mede door beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van Bornem. In de 47’ werd Serrou op de rand van het strafschopgebied onderuit getrokken, maar daar zag de referee geen graten in. Kort daarop floot hij wel een fout tégen Serrou voor een gewoon duel van 13 in een dozijn… Met zware gevolgen voor KSV Bornem want de vrijschop van Kabir werd aan de tweede paal door de inlopende Verwilligen binnen gekopt (49’, 1-1). Enkele minuten later koos Dame Fortuna weer voor Temse toen eerst een schot van Arne Van den Eynde door keeper Alouchi werd afgeweerd (53’), en op de tegenaanval Glouftsis aan de overkant kon profiteren van een ‘flipperkastbal’ om er 1-2 van te maken (54’). In goed 5 minuten ging het dus van 1-0 naar 1-2, een score waar de bezoekers heel blij mee mochten zijn. Deze partij verdiende geen winnaar, een gelijkspel zou een correcte uitslag geweest zijn voor deze derby. KSVB probeerde, onder andere met drie wissels, in het slothalfuur nog wel om druk te zetten en gevaar te creëren maar aan echt uitgespeelde doelkansen geraakte het niet meer.

Voor KSV Temse betekent deze gevleide zege dat alle degradatiezorgen wég zijn. Dat kan KSV Bornem nu helaas niét zeggen, want het vlak achter hen staande duo KVK Westhoek – SK Sint-Niklaas sloop dankzij een zege 3 punten dichterbij. Het had zelfs nog erger gekund want ook voorlaatste FC Gullegem stond aanvankelijk op winst bij Olsa Brakel. Uiteindelijk verloren de West-Vlamingen wel, en ook de 14de (SK Halle) verloor zodat de kloof respectievelijk 6 en 7 punten bleef met de nummers 14 en 15. Die bonus zal wellicht nodig zijn ook, want KSVB moet in de komende weken nog liefst 4 ploegen van de eerste 5 in de ogen kijken (zondag FC Izegem, dan leider RFC Knokke en 2de Eendracht Aalst, en later nog 3de Sparta Petegem) ! Een zwaar programma dat echter niet noodzakelijk zonder punten moet afgesloten worden, want zwaar verslagen is Bornem dit seizoen slechts zelden. Een voordeeltje is wel dat er eind maart ook nog Gullegem – Halle op de kalender staat, waar minstens één van beiden dus punten zal laten.

DOELPUNTEN: 21’ Serrou (1-0); 49’ Verwilligen (1-1); 54’ Glouftsis (1-2)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, Vermeire, Vleminckx, Ben Liou, A. Hermans (71’ J. Hermans), Van den Eynde, Kabba-Modou (56’ Mees), Weuts, Serrou (82’ Van Gysel)

KSV TEMSE: Alouchi, Van Cauwenberg, Kawaya, Ketels, De Keersmaecker, Verwilligen, Virgone (77’ Klippelaar), Rufai, Kabir, Jacobs, Glouftsis (88’ Deswert)
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws