Na SC Menen, SK Halle en KVK Westhoek ontmoet KSV Bornem komende zondag met KRC Harelbeke al de vierde nieuwkomer dit seizoen. Dit is wel een club met een verleden, want van 1995 tot 2001 speelde zij nog in 1ste nationale (met o.a. Hein Vanhaezebrouck als speler). In 1998 eindigde ze daar zelfs als 5de en speelde Europees ! In de jaren 2000 geraakte ze evenwel in woelig water met o.a. een fusie tot Sporting West Ingelmunster-Harelbeke in 2002, en enkele degradaties zodat ze in 2010 nog in provinciale speelde. In de jongste jaren ging het terug naar omhoog, en in 2015 werd besloten om weer de naam KRC Harelbeke aan te nemen alsook de paars-witte kleuren en logo van indertijd. Tot de zomer 2016 bleef de intussen terug ambitieuze club in 4de klasse. Daar werd op de slotdag weliswaar de kampioenstitel in 4de A nog verspeeld aan FC Knokke, maar de 2de plaats leverde KRC Harelbeke toch ook de promotie op naar de Amateurklasse 2de A.

KRC Harelbeke begon dit seizoen met een mooie campagne in de beker van België, die pas eindigde in de 1/16de finale waarin het werd uitgeschakeld door eersteklasser Sint-Truiden VV (1-6). In de competitie werd gestart met een 1 op 9, maar dat werd vervolgens rechtgezet door een 6 op 6 tegen SC Menen en op SK Halle. Vorige zondag werd de West-Vlaamse derby tegen Winkel Sport echter met 1-4 verloren. Zo staat Harelbeke momenteel met 7 punten, in geval van winst kunnen ze over KSVB springen.

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van KRC Harelbeke tegenover vorig seizoen ? Op het eerste zicht niet zoveel. Nieuwkomers zijn Jessy Lebsir van Winkel Sport (eerder ook VW Hamme); en Besart Selmani, Tjardo Techel en Bradley Vanneste, drie U21-spelers van eersteklasser KV Kortrijk. Verlieten de club: Dimitri Geldhof en Rob Claeys naar reeksgenoot SC Menen; Gianny Vanhaecke naar reeksgenoot FC Gullegem; en Bart Syx naar Zwevezele.

Voor de wedstrijd van zondag hebben zowel KRC Harelbeke (Viktor Notebaert) als KSV Bornem (Kenny Christiaens) een geelgeschorste. Bornem en Harelbeke stonden van 2004 tot 2006 twee seizoenen in dezelfde reeks. In het Breeven werd het toen eens 0-2 en eens 2-2.