Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Tweede thuiszege op twee voor KSVB


25-09-2016

Eerste elftalKSV Bornem moest het deze keer rooien zonder de geschorste Malick Gayé en de gekwetsten Arne Van den Eynde en (tweede doelman) Ruben Coppens. De thuisploeg schoot toch sterk uit de startblokken met een schot uit de draai van Kurt Weuts dat in hoekschop werd geweerd (3’), en even later een hoge bal die in het bereik van Cham Kabba-Modou kwam die van kortbij de 1-0 scoorde (6’). De bezoekers herstelden echter direct het evenwicht: 9’ de uitkomende doelman Stefan Deloose moest de op hem afkomende Samutondo van de gelijkmaker houden; en 14’ een vrijschop vanop rechts werd eerst door Deloose afgeweerd, maar in de herneming trof Bourguignon toch raak (1-1). Daarna was het weer aan KSVB om te dreigen: 29’ een lepe vrijschop van Arne Ivens werd uit de benedenhoek gedoken door doelman Bourlard; en 30’ uit de daaropvolgende hoekschop werd een schot van Reda Serrou van de lijn gekeerd, waarna Dennis Dessaer over doel besloot.

Ook in het begin van de tweede helft nam Bornem het initiatief, en kreeg het twee goede doelkansen: 47’ een hoekschop werd van kortbij over doel gekopt door Ivens; en 54’ een voorzet van Axel Hermans werd door Stef Laurens over doel gedevieerd. KSK Halle reageerde vooral langs Buscema, hun gevaarlijkste man: 55’ een harde knal van hem werd gelost door doelman Deloose maar de herneming van Samutondo pareerde Stefan wél; en 63’ Buscema dook schuin voor doel op, maar schoof de bal naast de verste paal. In de 69’ tekende Ivens bijna voor een sensationeel doelpunt: een vrijschop van in de middencirkel mikte hij net onder de deklat, maar doelman Bourlard was nog net op tijd terug om de bal over de lat te duwen. Het was maar uitgesteld want een minuut later kopte Weuts de bal in de loop van de ingevallen Hervé Onana, die KSV Bornem terug op voorsprong plaatste (70’, 2-1). In de 76’ hield de Halse doelman Weuts nogmaals van een doelpunt door de bal in hoekschop te duwen. Al was de partij dus behoorlijk in evenwicht, op basis van de doelkansen mocht de Bornemse zege verdiend genoemd worden. Het was overigens opvallend dat de bezoekers veel overtredingen begingen, wat hen uiteindelijk op vier gele kaarten kwam te staan.

DOELPUNTEN: 6’ Kabba-Modou (1-0); 14’ Bourguignon (1-1); 70’ Onana (2-1) 

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Dessaer, Ivens, Vleminckx, Axel Hermans, Ben Liou, Serrou (46’ Vermeire), Laurens (67’ Onana), Kabba-Modou (85’ Jente Hermans), Weuts

KSK HALLE: Bourlard, Gacio Cabrera, Daems, Wagner, Bourguignon, Samutondo, Pête, Buscema, Van Ophalvens, Phiri (50’ Lovenweent), Duret (77’ Makiese)

GELE KAARTEN: 27’ Gacio Cabrera, 35’ Van Ophalvens, 42’ Wagner, 83’ Samutondo
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws