0 - 4

VC Wilrijk

Eerste elftal |  zondag 30 april 2023 om 15u00  | Speeldag 30 - Competitie

Verslag

In de laatste wedstrijd van de competitie was er voor beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen. Ondanks de uiteindelijke hoge score verliep de partij lange tijd gelijkopgaand. Het grote verschil lag op het gebied van efficiëntie, want men kan niet zeggen dat KSV Bornem geen doelkansen heeft gekregen. Helaas werden die allemaal gemist, terwijl de bezoekers hun kansen wél afmaakten.

Al in de 3de minuut geraakte Spoelders voorbij de doelman maar in extremis kon die toch nog in hoekschop verwerken. De eerste kans aan de overkant was wel meteen raak na een verre inworp (7’, 0-1). Wilrijk verdubbelde zijn voorsprong in de 23’ (0-2). In de slotminuten van de eerste helft kreeg Agyepong twee enorme doelkansen: eerst mocht hij alleen op de doelman af maar hij besloot op de keeper (42’), en even later schoot hij vrijstaand rakelings naast de verste paal.

De bezoekers hadden minder moeite om te scoren, want de tweede helft was nog maar 3 minuten ver of via een kopbal werd het 0-3. Vijf minuten later miste Bornem in één fase twee keer de verdiende tegentreffer, maar zowel Agyepong als Spoelders schoten op de doelman. Op tegenaanval werd het op het uur dan nog 0-4, en even later knalde Spoelders nog een kans over doel. Alle wissels werden opgebruikt bij KSVB, inclusief de doelman maar vervanger Verhoeven kreeg geen goal meer binnen.