2 - 0

FC Oppuurs

Eerste elftal |  zondag 26 maart 2023 om 15u00  | Speeldag 26 - Competitie

Verslag

Aangezien KSV Bornem de degradatie niet meer kan ontlopen, was dit voorlopig de laatste derby tussen beide buren. Het werd een aangename partij waarin het spel regelmatig heen-en-weer ging. Het beter gerangschikte FC Oppuurs begon wel het felst met enige dreiging langs D’Hoey, Verbiest en Van Gool. Maar het was verbazend genoeg de thuisploeg die al vroeg op voorsprong kwam. Een laag schot van De Man werd in hoekschop geweerd door doelman Pepermans, die zich vervolgens liet verrassen toen Hendrickx die hoekschop rechtstreeks in doel draaide (14’, 1-0). Amper een paar minuten later ontsnapten de bezoekers aan de 2-0 toen een kopbal van Nyarko van de doellijn werd gekeerd door Van Linden. Rond het halfuur werd het dan bijna 1-1, toen een kopbal van Morissens op de doelpaal belandde.

Het liet zich raden dat FC Oppuurs iets wou veranderen aan die verrassende 1-0 ruststand. De bezoekers vertoefden in de tweede helft dan ook méér op de Bornemse speelhelft dan omgekeerd, maar de thuisploeg verdedigde zich kranig. Een Oppuurse vrijschop werd in een geharrewar voor de doellijn weggekeerd, en de ingevallen Van Meulder mikte naast de verste paal. Een kwartier voor tijd waren de bezoekers weer dicht bij de 1-1, toen een lobbal van Muyldermans voor de tweede keer op het doelhout viel. Dubbel pijnlijk voor Oppuurs was dat Bornem 2 minuten later uit een hoekschop wél een doelpunt puurde, toen die corner aan de tweede paal werd binnen gekopt door Noël (76’, 2-0). Daarna kregen beide teams nog kansen om te scoren, maar de verdedigingen bleven verder baas. Zo eindigde deze derby op een onverwachte winst voor KSV Bornem. De uitslag had beslist helemaal anders kunnen uitdraaien, maar veel ontliepen de twee ploegen elkaar niet.

Ernest Agyepong
  60'
  45'
speler
Abdelkrim Bigdad
  70'
  25'
Milan Marcelo
  85'
  80'
speler
Bram Hendrickx
  13'
speler
Liam Noël
  76'
Bank
speler
Senne Verhoeven (D)
speler
Ianneke Meïssa Vergult
  70'
speler
Wannes De Raeymaecker
  60'
speler
Robbe Schoeters
  85'

Muyldermans
  80'
speler
Francken
speler
Verbiest
speler
Daelman
  63'
speler
Morissens
speler
DHoey
  63'
speler
Van Linden
  55'
Bank
speler
Peleman
  63'
speler
Van Meulder
  63'
speler
Ceurvelts
  55'
speler
Maes
  80'

Scheidsrechters

ScheidsrechterKenneth Verhelle
Grensrechter 1Frans Schoonjans
Grensrechter 2Hugo De Vroe

Verloop

• 13'
     1-0   GOOOAALLL
    KSV Bornem
    spelerKSV Bornem
  • 25'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 45'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 55'
    Ceurvelts
  • 60'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 63'
    Van Meulder
  • 70'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 76'
     2-0   GOOOAALLL
    KSV Bornem
     Liam Noël
     Liam Noël
  • 80'
    Maes
  • 80'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 85'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem

Footlunch

Op zondag 26 maart 2023 speelt KSV Bornem de derby tegen FC Oppuurs.

Om 11u30 nodigt supportersclub Geel-Rood iedereen uit in Club 100 voor een Luxe Barbecue. Inschrijving is verplicht en kan tot zondag 19 maart 2023.

MENU
Aperitief
***
LUXE BARBECUE
(4 stukken vlees/vis: Indische kipfilet, scampi brochette, gemarineerde steak en hamburger)