FC Oppuurs

Eerste elftal |  zondag 05 september 2021 om 15u00  | Speeldag 1 - Competitie

Verslag

Logische zege voor sterkere bezoekers

Door de corona-perikelen was het al van 8 maart 2020 geleden dat KSV Bornem nog een competitiewedstrijd op eigen terrein had gespeeld (de enkele competitiewedstrijden begin vorig seizoen buiten beschouwing gelaten). Het was een meevaller dat de nieuwe competitie onder een stralende zon thuis kon ingezet worden met de derby tegen de buren van FC Oppuurs. De talrijk opgekomen toeschouwers kregen het verwachte spelbeeld met vooral in de eerste helft dominante bezoekers. Dat zij over meer ervaring beschikten, bleek uit de aanwezigheid van liefst 7 (!) titularissen die ooit in het eerste elftal van Bornem aantraden.

Dat de eerste volwaardige aanval (Jennart scoorde de 0-1 op aangeven van Gülssen) meteen werd bekroond met een doelpunt hielp de thuisploeg natuurlijk niet. Oppuurs onderstreepte zijn overwicht met schoten van Ivens en Van Gool die telkens werden afgeweerd door doelman Pepermans. Vijf minuten voor de rust kreeg Bornem zijn enige doelkans toen de ingevallen Bachar dan Laghzaoui diep stuurde en die op de uitkomende doelman Van Humbeeck besloot. Toen het er naar uitzag dat 0-1 de ruststand zou zijn, mocht Verbiest na balverlies op wandel en besloot laag in de verste hoek (0-2).

Dat zag er niet goed uit voor de thuisploeg, maar die kwam met verse moed uit de kleedkamer en speelde een betere tweede helft. Al na 2 minuten stelde Vanmeulder de Oppuurse keeper op de proef. De bezoekers hielden de wedstrijd evenwel onder controle en kregen nog een paar goede doelkansen langs Ceurvelts en Verbiest, maar doelman Pepermans keepte een goede match. Het had dus méér dan 0-2 kunnen zijn, maar ondanks het klasseverschil had het ook 1-2 kunnen zijn. In de 77’ eindigde een Bornemse aanval met een schot van de goed ingevallen Bachar, de doelman was geklopt maar verdediger Francken veegde de aansluitingstreffer nog van de doellijn. Jammer voor de thuisploeg, maar op de zege van de bezoekers viel uiteraard niets aan te merken.

Morris Norrée
  90'
speler
Gilles De Sager
speler
Tibo van Meulder
  62'
speler
Souhail Zarouali
speler
Souhaib Elouargahi
  45'
speler
Yassir Zgaoui
  36'
speler
Abdelkrim Bigdad
  85'
speler
Williams Nyarko
  85'
  52'
Bank
speler
Jordy Verleysen (D)
speler
Steve Van den Mooter
  85'
speler
Ferhat Yilmaz
  45'
speler
Ilias Bachar
  36'

Ivens
  82'
  33'
speler
Van Gool
speler
Jenart
  12'
speler
Francken (K)
speler
Verbiest
  42'
speler
Daelman
speler
Hoofd
  74'
  24'
speler
DHertefelt
speler
Ceurvelts
  78'
Bank
speler
De Vos (D)
speler
Bauters
  74'
speler
Peleman
  82'
speler
Afkir
  78'

Scheidsrechters

ScheidsrechterAlexzander Zharkov
Grensrechter 1Bastiaan Peeters
Grensrechter 2Maarten Geeraert

Verloop

• 12'
     0-1   GOOOAALLL

Jenart
    spelerFC Oppuurs
     Jenart
  • 24'
    FC Oppuurs
    Hoofd
    speler
    FC Oppuurs
    Hoofd
  • 33'
    FC Oppuurs
    Ivens
    speler
    FC Oppuurs
    Ivens
  • 36'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 42'
     0-2   GOOOAALLL

Verbiest
     Verbiest
  • 45'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 52'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 62'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 74'
    Bauters
  • 78'
    Afkir
  • 82'
    Peleman
  • 85'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 85'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem
  • 90'
    KSV Bornem
    speler
    KSV Bornem

Vooraf

Zondag 5 september 2021 belooft een zomerse dag te worden. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, na anderhalf jaar van Covid-ellende en onzekerheid. De kalendermaker schotelde ons meteen een thuiswedstrijd van jewelste voor. Onze sympathieke buren van FC Oppuurs komen om 15u00 in het Breeven het seizoen op gang trappen.

FC Oppuurs is meteen een tegenstander van een zwaar kaliber. Een ervaren ploeg die we sowieso in de top van het klassement mogen verwachten. Bjorn Vleminckx hing onlangs zijn schoenen aan de haak en neemt als T3 plaats op de bank. In de spelerskern van onze buren vinden we heel wat spelers met een verleden bij KSV Bornem, velen doorliepen er zelfs heel wat jeugdreeksen. Het wordt sowieso een blij weerzien met onder andere Arne Ivens, Lennart Jenart, Willem Van Gool, Glenn Francken, Rik Verbiest, Jonas Hoofd, Sam D'hertefelt, Nick D'hertefelt en Ruben Coppens. Zowaar een bijna volledig elftal (en onze excuses indien we iemand zouden vergeten).

Voor KSV Bornem is de wedstrijd sowieso een toptreffen. Het Breeven, zon en voetbal zijn altijd de perfecte combinaties geweest voor een aangename voetbalnamiddag. De footlunch wordt andermaal verzorgd door Veggie & More, het aantal inschrijvingen liep vlot binnen. Onder hen niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. Mochten er toch mensen zijn die de afgelopen decennia op een andere planeet gewoond hebben, Jean-Marie Pfaff (Lebbeke, 4 december 1953) is een gewezen Belgische voetbalkeeper. Hij speelde tijdens zijn carrière onder meer voor SK Beveren en FC Bayern München. In de jaren 80 was hij ook eerste doelman van de Rode Duivels. Na zijn carrière werd hij bekend via de De Pfaffs, een Vlaamse realityserie waarin de gewezen doelman en zijn familieleden gevolgd werden. Pfaff viel als doelman op met zijn spectaculaire speelstijl en blonde krullen. Hij werd zowel in het binnen- als buitenland beschouwd als een van de beste doelmannen ter wereld. In 1978 won hij de Gouden Schoen. Net geen tien jaar later werd hij door het IFFHS uitgeroepen tot wereldkeeper van het jaar. Pelé selecteerde hem in maart 2004 voor de FIFA 100. In de jaren 90 was hij enkele maanden trainer van toenmalig eersteklasser KV Oostende.

KSV Bornem speelde een degelijk oefenprogramma (op een kleine misstap na) en behaalde enkele mooie resultaten. Het behaalde een knappe 10 op 12 in de Beker van Antwerpen (en miste op een haar na de kwalificatie voor de Beker van België). In de Beker van België overleefden we zelfs de eerste 2 rondes (ook dat is al anders geweest). Benieuwd wat de jonge enthousiaste bende kan verwezenlijken tegen een ervaren FC Oppuurs met spelers die zich ongetwijfeld willen tonen in het Breevenstadion.

Footlunch

Voor onze thuiswedstrijd tegen FC Oppuurs op zondag 5 september 2021 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijke FOOTLUNCH aan in onze Club 100. Uiteraard zal dit correct gebeuren volgens alle coronamaatregelen (mondmasker verplicht!).