Ik heb al een account


   Paswoord vergeten ? 
 


Ik heb nog GEEN account


 REGISTREREN  



 

 

Beker van Antwerpen, wat is dat ?


05-08-2021

Eerste elftal



Voor het eerst in jaren wordt KSV Bornem geconfronteerd met een voor velen onbekend bekertornooi: de Beker van Antwerpen. Wat is het en waarom wordt het georganiseerd? We trachten het een beetje te verduidelijken wat het belang van dit tornooi is:

Poulefase
Alle ploegen uit de provinciale reeksen (eerste tot en met vierde provinciale) worden ingedeeld in 6 groepen. In de mate van het mogelijke komen in groepen 1 en 2 enkel ploegen voor uit eerste en tweede provinciale. De ploegen uit derde en vierde provinciale worden ingedeeld in groepen 3 tot en met 6. 
Iedere ploeg speelt in de poulefase vier wedstrijden die bepaald worden na lottrekking. In de mate van het mogelijke spelen ploegen van eerste en tweede provinciale die in de competitie 2021-2022 in dezelfde reeks spelen, niet tegen elkaar in de poulefase. Elke ploeg speelt in de mate van het mogelijke twee maal thuis en twee maal op verplaatsing.
Na de voorziene vier wedstrijden, wordt er in elke groep een rangschikking opgemaakt. KSV Bornem komt dit seizoen uit in groep 2 (die uit 24 ploegen bestaat).

De eerste 4 gerangschikte ploegen van groep 1 en 2 en de eerste 2 gerangschikte ploegen van groepen 3 tot en met 6 kwalificeren zich voor de 1/8ste finale. Deze clubs bekeren tegen elkaar verder onder een vastgesteld schema (1/8ste finale tot finale).

De poulefase begint op zaterdag 7 augustus 2021. In de poulefase hebben de wedstrijden plaats op zaterdag om 18.30 uur, tenzij andersluidende beslissing.
Speeldagen: zaterdagen 7, 14, 21 en zondag 29 augustus 2021. De wedstrijden kunnen naar de volgende zondag verschoven worden indien de tegenstrever akkoord gaat.
Indien op een bepaalde speeldag een wedstrijd dient betwist te worden waarbij één of twee van de tegenstrevers dienen te spelen voor de Beker van België, wordt deze wedstrijd van ambtswege verplaatst naar de volgende woensdag om 19.00 uur.


Aanduiden deelnemers provincie Antwerpen voor Beker van België volgend seizoen
De ploegen die stijgen naar 3de afdeling Voetbal Vlaanderen nemen automatisch deel aan de Beker van België.

De provincie Antwerpen heeft recht om 20 deelnemers aan te duiden voor de Beker van België en doet dit op volgende manier:
1) De Antwerpse clubs die dalen uit 3de afdeling Voetbal Vlaanderen (zoals KSV Bornem dit seizoen)
2) De 16 deelnemers aan de 1/8 finales
3) De beste 5de van groep 1 en/of 2 
4) De beste 6de van groep 1 en/of 2 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker



 

Recentste nieuws


Prono EK 2024
Supportersclub

13-04-2024