Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Boodschap van onze voorzitter


19-06-2020

AlgemeenSport is maar bijzaak op dit moment, maar het slagveld dat er in het amateurvoetbal zit aan te komen, valt niet te onderschatten. Clubs die leven van een eenzame geldschieter of enkele sponsors - en niet van tv-gelden of voorzitters die een vaste stek hebben in de top honderd van de rijkste Belgen - gaan het zeer zwaar te verduren krijgen. Michel Pradolini (58), de voorzitter van het net naar tweede amateurklasse gepromoveerde City Pirates Antwerpen en sinds december ook lid van de algemene vergadering van de Belgische voetbalbond, pleit ervoor om eens heel goed na te denken over de toekomst van het amateurvoetbal. “Er gaat véél te veel geld om in de lagere afdelingen”, zegt hij. “Het is een artificieel wereldje geworden, waar clubs zonder aanhang geld uit ramen en deuren blijven smijten. Laten we van deze crisis gebruikmaken om het voetbal terug aan het volk te geven.” Bron: Gazet Van Antwerpen.

KSV Bornem 2.0 is deze weg reeds drie jaar geleden ingeslagen, uit bittere noodzaak maar ook uit principe. En met succes op verschillende domeinen.
• Ondanks een zeer zwaar seizoen 2019/2020 hebben de voetballers met liefde voor de sport hun verblijf voor seizoen 2020/2021 bij KSV Bornem verlengd.
• De club heeft vorig seizoen een positief bedrijfsresultaat neergezet, zijnde afgerond 70.000 euro, wat ze in staat heeft gesteld om de leningen (tot de Corona-crisis) correct terug te betalen.

KSV Bornem blijft investeren in menselijk kapitaal. Onze jeugd is onze belangrijkste asset. Ouders die hun kinderen inschrijven voor een opleiding bij KSV Bornem, hebben de meeste kans om het succes in het voetbal van hun pupillen te maximaliseren.

Tot spijt van wie het benijdt, maar de spelers in onze regio die het maken in de voetbalsport hebben voor het overgrote deel hun jeugdopleiding genoten bij KSV Bornem. Dat zegt toch alles over de kwaliteit van de opleidingen in onze club. Niet voor niets zijn wij een viersterrenclub, een niveau dat geen enkele van de clubs in onze regio kan voorleggen. Wij reiken de hand naar onze omliggende clubs om het samen nog beter te doen.

‘Doorstroming’ is een begrip dat vele clubs propageren om de kansen van de eigen jeugd in de A-kern te illustreren, maar weinigen kunnen het hard maken. KSV Bornem is één club, waar zowel jeugd als A-kern deel uitmaken van een doelgericht proces op lange termijn. Hebben we dan nooit gezondigd tegen dit principe? Spijtig genoeg wel. Ambitieuze trainers willen winnen, maar dat gaat soms ten koste van talent dat onvoldoende kansen krijgt om een plaats af te dwingen in de A-kern.

Is de formule Bornem 2.0 dan een garantie op succes? Het is een strategie op lange termijn. Het vergt veel doorzettingsvermogen en vertrouwen, zowel van de supporters, de medewerkers, de spelers, de sponsors, het gemeentebestuur en van het bestuur. Maar het is de enige manier om van deze crisis gebruik te maken om het voetbal terug aan het volk te geven.

Benny De Boeck
Waarnemend voorzitter
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws