Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem start nieuwe competitie zaterdag !


27-08-2019

Eerste elftalDe periode met oefen- en bekerwedstrijden is voor de amateurclubs nu voorbij, vanaf komend weekend start de nieuwe competitie 2019-2020. Na een turbulente maand mei wordt dat voor KSV Bornem geen zorgenvrije start. Zonder daar verder nog op terug te komen, toch nog even melden dat eind mei alle contractspelers van de A-kern de vrijheid kregen om elders te tekenen. Dat was het gevolg van financiële problemen die besparingen op de lonen van de A-kern noodzakelijk maakten. KSVB en het Bornems gemeentebestuur hebben nu een deal over een reddingsplan: schuldherschikking zonder borgstelling van de gemeente. Om de nieuwe competitie aan te vatten, rekent KSV Bornem nu dus op de doorstroming van beloftevolle eigen jeugd aangevuld met terugkerende ex-jeugdspelers van KSVB en andere jongeren die bij hun hoger spelende club nog geen speelkansen krijgen. Kortom: voor het geld moeten ze niet bij KSV Bornem komen spelen, maar wie graag in een A-elftal wil voetballen krijgt hier zeker speelkansen.

Dat het met een A-kern van gemiddeld 20 jaar een erg lastig seizoen beloofd te worden, daar is iedereen zich van bewust. Door een gebrek aan ervaring zal er flink wat leergeld moeten betaald worden, want niemand speelde op dit niveau eerder als titularis. Men kan het bij KSV Bornem dan ook niemand kwalijk nemen dat de ploeg als gedoodverfde degradatiekandidaat naar voor wordt geschoven. Of KSVB echt ‘het kneusje van de reeks’ wordt, zal de komende maanden moeten blijken. Realistisch bekeken zal er allicht wel een mirakel nodig zijn om het behoud in 3de Amateurs te verwezenlijken, want zoals men zich herinnert kon zelfs het ervaren A-team van KSV Bornem zich in mei jl. pas op de slotdag redden.

De prestaties in oefen- en bekerwedstrijden waren zeker niet dramatisch. Zo werd er bv. tegen twee reeksgenoten (Svelta Melsele en VC Wingene) telkens met 1-2 verloren, maar had de uitslag ook omgekeerd kunnen zijn. Een aantal van die jongeren hebben de nodige technische bagage, het loopvermogen is gezien de leeftijd bij de meesten dik oké, het creëren van doelkansen viel ook mee. Het voornaamste struikelblok zou wel eens kunnen zijn dat er door gebrek aan ervaring te gemakkelijk vermijdbare doelpunten worden geïncasseerd. Dat zal de coaches Danny De Sager en Tom Maetens, trouwe KSVB-adepten die deze jonge bende in goede banen moeten leiden, ook niet ontgaan zijn.

Niet alleen de A-kern van KSV Bornem is totaal nieuw, de Belgische Voetbalbond heeft er voor gezorgd dat ook de reeks waarin we spelen compleet nieuw is. KSVB werd immers als enige club van de 3de Amateurs B overgeheveld naar de A-reeks, wat tot gevolg heeft dat het 15 nieuwe tegenstanders krijgt voorgeschoteld. Op zich zeker interessant, ook voor de toeschouwers die eens andere ploegen te zien krijgen. Een blik op de reekssamenstelling leert ons dat er 3 clubs bij zijn die in mei jl. promoveerden uit 1ste Provinciale: SK Oostnieuwkerke (kampioen West-Vlaanderen), VK Ninove (kampioen Oost-Vlaanderen) en SK Lochristi (via de eindronde). Anderzijds zijn er ook 3 clubs bij die degradeerden uit 2de Amateurs: Tempo Overijse, FC Eppegem en Olsa Brakel. Misschien zijn deze laatste 3 dus promotiekandidaten, samen met 2 clubs die het de jongste paar seizoenen erg goed deden: VC Wingene dat eens 3de en 5de werd, en vooral FC Wetteren dat eens 5de én 2de (met 57 punten !) werd. Bovendien ging Wetteren tot vorige zondag (6-0 op 1B-ploeg OHL) ook 5 ronden mee in de beker van België, met o.a. een 1-3 winst op Sporting Hasselt, in mei jl. 2de in 2de Amateurs.

Een voorbeschouwing op de eerste speeldag en eerste tegenstander van KSVB volgt binnenkort.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws