Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - KFC Nijlen


27-09-2018

Eerste elftalWordt de 3de thuismatch de goede voor KSV Bornem ?

Na Ternesse KVV en FC Helson Helchteren wordt KFC Nijlen de derde tegenstander die KSV Bornem ontvangt in het Breeven. Tegen Ternesse werd een wanprestatie geleverd en dus verloren, tegen Helchteren een halfuur met 10 tegen 11 sterk gepresteerd maar in de 88’ na een mistasten in de verdediging toch verloren. Dé vraag die zich nu stelt, is dus of de derde keer op eigen terrein ook de goede keer zal zijn ? KSVB realiseerde immers al een opmerkelijke competitiestart: het verloor 2 keer op eigen terrein, maar maakte dat goed door 2 keer te winnen op verplaatsing ! In deze vermoedelijk erg gelijkwaardige reeks is Bornem na amper 4 speeldagen overigens nog de enige ploeg die niét gelijk speelde ! Andere merkwaardige vaststelling die er op wijst dat onze geel-roden niet direct de zwakste ploegen hebben ontmoet: van de 4 ploegen die hen momenteel voorafgaan, hebben zij er al tegen 3 gespeeld !

Zondag komt dus KFC Nijlen op bezoek, één van de weinige clubs in de reeks die de weg naar het Breeven kennen van vroeger. Van 1993 tot 1999 speelden beide clubs 6 seizoenen tegen elkaar in 1ste provinciale en 4de nationale. Voor het laatst in het seizoen 1998-99 toen Bornem 5de eindigde en Nijlen 14de (en degradeerde), wat dus exact 20 jaar geleden is. Sinds 2015 speelt KFC Nijlen terug in 4de nationale en 3de Amateurs, waar het de vorige twee seizoenen respectievelijk 10de en 7de eindigde. In tegenstelling tot KSV Bornem speelde Nijlen, met hun 3 nieuwkomers Koçak (Lille), Grevendonck (Leopoldsburg) en Schrauwen (City Pirates) in de basis, de jongste speeldagen twee keer gelijk. Bij hun vorige verplaatsing was het doelman Schrauwen die op FC Zwarte Leeuw voor 0-0 zorgde. Vorige zondag bleef Nijlen thuis op 1-1 steken tegen Leopoldsburg, wat men als 2 verloren punten beschouwde (en wat ze willen rechttrekken op Bornem). Hun meest ervaren speler is verdediger Matthias Trenson (31) die van 2007 tot 2010 bij FC Antwerp 83 wedstrijden speelde en de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 bij VC Westerlo en OH Leuven doorbracht. Hij wordt in de verdediging geflankeerd door Jef Luyten (29), die als 18-jarige in het seizoen 2007-2008 in 4de nationale B nog enkele wedstrijden speelde voor Bornem.

Bij KSV Bornem moeten er na de verrassende (want zonder drie titularissen) 1-3 winst op Termien wellicht keuzes gemaakt worden. De toen geschorsten Yannick Quintelier en Yannick Lodders zijn terug beschikbaar, de gekwetste Hervé Telen misschien niét. Maar de vervangers deden het blijkbaar prima in Genk en dus is het de vraag of er wordt geopteerd voor ‘never change a winning team’ of toch maar wijzigen ?
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws