Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Sterk KSV Bornem wint met 1-3 op leider Termien


23-09-2018

Eerste elftalSterke collectieve prestatie en stunt op leider Termien

Vooraf werd reeds gemeld dat de verplaatsing naar Eendracht Termien zich als lastig zou aankondigen. Niet alleen werden de Limburgers vooraf als titelkandidaat aangekondigd, die verwachtingen losten ze na 3 speeldagen alvast in met een 7 op 9 en een gedeelde leidersplaats. Voor KSV Bornem zou een logisch verlies voor een povere 3 op 12 zorgen. Dat coach Robby Buyens moest puzzelen na schorsingen van Yannick Quintelier en Yannick Lodders maakte de opdracht er niet eenvoudiger op. Bovendien werd ook Hervé Telen gemist na zijn blessure die hij opliep in de potige wedstrijd tegen Helson Helchteren. Ivo Rodrigues, Willy Kabera en Jente Hermans kregen hun kans in de basis. Bij de thuisploeg was Benjy De Ceulaer een opvallende afwezige.

Een eerste echte Bornemse doelkans noteerden we na 8 minuten verkenningsvoetbal (in een nat Genk). Alec Luyckx toont zich sterk aan de bal, dribbelt de 16-meter binnen en legt klaar op Niels Verheyden die te onbesuisd een metertje over doel trapt. Amper 3 minuten later staat Luyckx zelf aan het kanon, hij neemt de bal van Mattis Persoons mooi aan en trapt de 0-1 binnen (11')! Na een dik kwartier voetbal toont Stef Laurens nogmaals zijn loopvermogen, hij herovert de bal en stuurt via een zeer snelle inworp Verheyden het straatje in, die blijft goed bij de bal en schuift de 0-2 onder de doelman in goal (16')! Thuisploeg Termien probeert halfweg de eerste helft de controle op de match over te nemen. Doelman Jordy Maes bokst nog een voorzet weg waarna Ulenaers rakelings naast besluit (24'). Op het halfuur kopt Teker eerst nog over en naast doel, even later kopt Jeunen dan toch de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Een poging tot lobbal van Verheyden mist tot slot wat kracht en richting om gevaarlijk te zijn (36').

Heel wat supporters zijn na de koffie nog de weg naar buiten aan het zoeken wanneer Arnold Mulume verrast wordt, een vrije trap valt voor zijn voeten maar zijn doelpoging gaat onbegrijpelijk naast, enkel de doelman stond nog in zijn weg, al was de hoek scherp. Het begin van de tweede helft zorgen voor een aantal discutabele fases waar het scheidsrechters-trio enkele vreemde beslissingen neemt en de wedstrijd wat lijkt te ontaarden. Rond het uur ziet Kabera zijn kans maar zijn poging wordt afgeblokt en de doelman plukt net onder de lat vandaan. Een bedrijvige Rodrigues zet zich na 65 minuten door en bedient bijna Verheyden, maar de doelman duikt nog net in zijn voeten. We zijn amper 2 minuten later wanneer diezelfde Rodrigues op doel trapt maar de doelman lost de bal. Het is een attente Axel Hermans die de bal aan Luyckx geeft en die met zijn tweede van de namiddag de 1-3 op het bord legt (67')! Vanoppen zat er nog tussen met de hand en krijgt hiervoor het gele karton onder zijn neus. Het is opvallend met hoeveel lef en durf KSV Bornem speelt op het veld van de ongeslagen leider. Het team krijgt nu echt vleugels en legt een kwartier voor tijd de zoveelste sterke aanval op de mat, Luyckx is niet te zelfzuchtig en legt terug maar had beter zijn eigen kans gegaan. Even later pakt Luyckx een lange bal aan en legt hem klaar voor Persoons die zijn schuiver rakelings naast ziet gaan. Vijf minuten voor tijd opnieuw een kans voor KSVB, ditmaal voor de ingevallen Vincenzo Verhoeven, zijn poging gaat van dichtbij over doel. Termien probeert nog even maar verder dan een afgeweken bal die rakelings naast doel valt komen ze niet meer. De laatste kans is nog voor Bornem via opnieuw Rodrigues met de voorzet op Verhoeven, die dolt met de thuisverdediging en uiteindelijk in het zijnet besluit.

Het spel en de resultaten van de eerste 3 competitiewedstrijden zorgden voor lichte angst in de Bornemse supporterskringen. Maar dit KSV Bornem heeft velen doen genieten. Niet alleen werd er zeer veel inzet en gedrevenheid getoond, dit werd nog eens gekruid met bij momenten zeer mooi voetbal. De ploeg heeft getoond dat er veel meer in hen zit dan de afgelopen weken werd getoond. De overwinning op het veld van leider en titelkandidaat Eendracht Termien is oververdiend en de score had zelfs nog veel hoger kunnen zijn. Nu is het een kwestie van hard te blijven werken en met dit lef en inzet iedere wedstrijd aan te vatten.

DOELPUNTEN: 11' Luyckx (0-1); 16' Verheyden (0-2); 31' Jeunen (1-2); 67' Luyckx (1-3)

EENDRACHT TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Kroonen, Voorn, Ulenaers, Yildiz (46’ Piras), Jeunen, Teker, Pulinx (69' Verheyen), Philipsen, Gijzen (69' Cosyn)

KSV BORNEM: Maes, Laurens, Jente Hermans, Mulume, Van Tongerloo, Kabera, Axel Hermans, Rodrigues (89' Braet), Luyckx, Verheyden (80' Verhoeven), Persoons

GELE KAARTEN: Teker (46'), Jente Hermans (46'), Pulinx (51'), Kroonen (59'), Vanoppen (67')
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws