Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - Ternesse VV: voorbeschouwing


30-08-2018

Eerste elftalNa meer dan vier maanden zomeronderbreking wordt er komend weekend eindelijk terug competitievoetbal gespeeld in de amateurreeksen. Voor KSV Bornem betekent dat na de degradatie een debuut in de 3de Amateursafdeling B. Die degradatie heeft wel het voordeel van de ‘variatie’, want onze geel-roden gaan in de komende competitie liefst 15 andere tegenstanders ontmoeten dan vorig seizoen ! Bovendien zal de ‘geografische’ nadruk helemaal anders liggen: waar KSVB de jongste jaren steevast richting Oost- en vooral West-Vlaanderen moest reizen, zal dat nu hoofdzakelijk richting Limburg en Antwerpse Kempen zijn. Dat heeft wel tot gevolg dat het vooraf moeilijk is om de onderlinge sportieve waardeverhoudingen exact in te schatten.

Voor Bornem zal Ternesse KVV zondag dus meteen een eerste waardemeter zijn. Deze club uit Wommelgem eindigde vorig seizoen 12de in deze 3de B-reeks, en haalde met Sven Eeraerts deze zomer een nieuwe trainer binnen. Een oude bekende voor KSV Bornem, waar hij van 2011 tot eind 2013 eerst T2 en later T1 was. Om Ternesse beter te laten doen dan vorig seizoen rekent hij vooral op de ‘organisatie’ in zijn team. Daarvoor heeft hij nu ook een aantal ervaren spelers in zijn kern: de 33-jarige Ben Van den Brandt (eerder bij FC Dender en SV Temse); de 29-jarige Wesley Snoeys (o.a. Rupel Boom en SK Londerzeel); de 28-jarige Bart De Corte (eerder bij FC Cappellen en SV Temse); en de 24-jarige Tarik Dahman (o.a. RC Mechelen en SC Grimbergen).

In tegenstelling tot KSV Bornem, dat er al in de 1ste ronde uit ging, deed Ternesse het in dit seizoenbegin wél goed in de beker van België. Het werd pas begin augustus jl. in de 3de ronde met 5-2 uitgeschakeld door Rupel Boom. Dat liet KSVB echter toe om zich in de luwte klaar te stomen voor de competitie. Er viel de voorbije anderhalve maand in de kranten nauwelijks iets te lezen over Bornem. Na een aarzelend begin werd de oefencampagne evenwel afgesloten met vier overwinningen op rij, telkens op verplaatsing. Bij de laatste vorige week op SV Temse zaten twee spelers in de tribune die vorig seizoen allebei 27 competitiewedstrijden speelden. De van een kwetsuur herstellende Arnold Mulume en de van een ongeval bekomende Jente Hermans, de speler die vorig seizoen de meeste speelminuten verzamelde. Het is dus zeer twijfelachtig of deze twee vaste waarden in aanmerking komen om de eerste competitiespeeldag af te werken.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws