Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSVB sluit competitie af bij FC Gullegem


25-04-2018

Eerste elftalHet jonge KSV Bornem sloot deze competitie in het eigen Breeven positief af met twee overwinningen tegen SK Sint-Niklaas en KVK Westhoek, op 1 speeldag van het einde toch de nummers 5 en 6 in de rangschikking ! Voeg daar nog de twee laatste verplaatsingen aan toe, met telkens 3-2 verlies bij de nummers 1 (Rupel Boom) en 3 (Winkel Sport) en het is duidelijk dat KSVB deze competitie (met 9 doelpunten in 4 matchen) niet afsloot zoals een ‘rode lantaarn’ dat meestal doet. Bornem speelde de laatste maand helemaal niet als ‘een laatste in de stand’.

Volgende zondag trekt het hoe dan ook een voorlopige streep onder de 2de Amateursafdeling met een bezoek aan FC Gullegem, de 11de in de rangschikking. Zoals KSV Bornem met 3-1 Westhoek verraste, zo deed ook Gullegem op bezoek bij een uitgeblust Sparta Petegem. Deze laatsten stonden vrijwel gans de competitie aan de leiding, maar zij vroegen geen licentie aan en lieten het de laatste weken afweten. Een maand geleden zou het ondenkbaar geweest zijn dat FC Gullegem daar met 0-4 ging winnen, nu kon dat wél. Toch zijn die West-Vlamingen vooral een ‘thuisploeg’ met al 21 punten op eigen terrein. Hoewel er voor beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen valt, belooft het dus nog een moeilijke laatste verplaatsing te worden.

Vorige zondag keken Axel Hermans en Arne Van den Eynde tegen hun 3de gele kaart van dit seizoen aan en zijn dus geschorst. Voor Arne betekent dat dat hij vorige zondag zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld (en gescoord) voor KSVB. Hij gaat volgende zomer voor SV Temse spelen. Bij FC Gullegem kreeg Wim Vandoorne vorige zondag zijn 9de gele kaart, en ook hij is dus geschorst.

Intussen zou de Pro League een akkoord hebben bereikt met de Amateurafdelingen om vanaf het seizoen 2019-2020 beloftenteams van de clubs uit de Jupiler Pro League te laten aantreden in de amateurafdelingen. In principe 4 beloftenteams in de 1ste Amateurs en de andere in de 2de en 3de Amateurs. Een definitieve beslissing moet genomen worden voor 30 juni als de beloften vanaf 2019 bij de amateurs willen voetballen. Dat zou dus een interessante verandering kunnen zijn voor de amateurploegen, KSV Bornem moet er dan ook voor zorgen dat zij hierin kunnen meedraaien.

Na de wedstrijd sluiten we het seizoen af in de kleine kantine van KSV Bornem waar vanaf 18u45 gratis friet te verkrijgen is en afgesloten wordt met de uitreiking van de Gouden Schoen.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws