Winkel Sport - KSV Bornem: 3-2, verslag

16-04-2018

Eerste elftal

Volwassen wedstrijd maar genekt in 5 minuten

Op de akker van Winkel Sport kwam Thomas Braet in de basis voor een geschorste Arnold Mulume. Combineren was moeilijk, de bal stuiterde constant op het met voorsprong slechtste veld dat we dit seizoen gezien hebben.

Bornem start gedreven aan de match maar reeds in de derde minuut komt Winkel Sport op voorsprong. Het ging toch te simpel, in hun eerste kans konden ze de bal via Yde makkelijk binnen tikken. Toch is Bornem niet aangedaan en speelt het een sterke eerste helft. Reeds in minuut 6 trapt Daniel Rodrigo de Oliveira een inworp van Stef Laurens een metertje naast de kruising. Mo Alouachi komt in 2 tijdens goed tussen op een schot van Winkel Sport (9’), even later bokst hij een voorzet vanop de flank weg (12’). Net voorij het kwartier wordt Arne Van den Eynde diep gestuurd door Axel Hermans, maar een verdediger steekt er net zijn voet tussen en werkt in hoekschop (17’). De Oliveira zet kort erna een solo op om de bal terug te leggen op Axel Hermans maar die ziet zijn schot geblokkeerd (18’). Winkel Sport, die zien we nog één keer voor doel in de eerste helft wanneer Khiter centraal voor doel wordt gezet, hij besluit echter in het midden van het doel en Alouachi pakt klemvast (21’). Van den Eynde gaat alleen door, maakt de actie en de thuisdoelman haalt hem onderuit, de bal gaat terecht op de stip, al blijft de gele kaart wel achterwege. Rodrigo de Oliveira zet zich achter de bal en trapt de verdiende gelijkmaker binnen (1-1, 25’). KSV Bornem legde een paar fraaie combinaties op de slechte mat, één ervan werd door Hervé Telen uiteindelijk op Ivo Rodrigues ingespeeld maar die werd afgevlagd voor buitenspel (32’). Winkeldoelman Dhoest pakt een afstandsschot van Van den Eynde nog klemvast (33’) en diezelfde Van den Eynde schuift een bal van Rodrigo de Oliveira op slag van rust nog een metertje naast doel.

De tweede helft is maar goed begonnen wanneer Stef Laurens nog net op tijd een voorzet van Winkel Sport kan wegwerken (47’). Bornem blijft gaan en ziet eerst een schot van Telen afgeblokt (49’). Amper een minuut later scoort Rodrigues, maar het feest gaat niet door wegens voorafgaand handspel met een terecht geel karton als gevolg (50’). Enkele minuten later is het bijna opnieuw raak, maar de zweefbal van Axel Hermans raakt nog net de bovenkant van de lat (54’). Aan de overkant plukt Alouachi een bal makkelijk klemvast na een knal van Vanhaeren. Rodrigo de Oliveira plaatst een vrije trap rakelings naast de kruising (57’) en op het uur staat het tegen de gang van het spel in 2-1. Ward Huygens maakt een foutje en Winkel Sport profiteert om op voorsprong te komen. En dan gaat het snel voor de thuisploeg. Alouachi maakt eerst nog een belangrijke redding door in de voeten van Tamsin te duiken (62’). Na een mooie aanval staat de 3-1 toch op het bord (65’). In minuut 67 geeft Rodrigo de Oliveira de bal achter de rug op Van den Eynde, dienst trap gaat recht op de doelman. Bij Winkel Sport knalt Yde nog op doel, Alouachi bokst weg (70’). Een 5-tal minuten voor tijd opnieuw een heerlijke actie van Bornem tussen Rodrigo de Oliveira en de ingevallen Rik Verbiest die de bal prachtig teruggeeft aan zijn Braziliaanse ploegmakker en die draait hem heerlijk overhoeks in de kruising: 3-2 (84’). In het slot van de wedstrijd is er nog een schuiver van Winkel Sport net naast doel en in blessuretijd pakt de thuisdoelman nog een poging van Jente Hermans.

Op het moeilijk bespeelbare veld speelde KSV Bornem verder op het elan van de laatste weken en haalde het een mooi resultaat op het veld van een kopploeg. Onze ploeg kreeg terechte felicitaties vanuit de hoek van Winkel Sport voor de durf en het lef waarmee onze jonge ploeg komt spelen. In het eerste uur had Bornem zelfs overwicht maar op 5 minuten tijd besliste Winkel Sport de wedstrijd. Jammer dat we opnieuw 2 vermijdbare doelpunten tegen krijgen. Maar absoluut een prestatie om met opgeheven hoofd op terug te blikken.

DOELPUNTEN: 3’ Yde (1-0); 25’ Rodrigo de Oliveira (1-1, strafschop); 59’ Khiter (2-1); 65’ Lutun (3-1); 84’ Rodrigo de Oliveira (3-2)

WINKEL SPORT: Dhoest, Reuse, Voskanian, Yde (71’ Hillewaere), Lutun, Velghe, Obin, Khiter (89’ Adu-Donyinah), Tamsin, Vandendriessche, Vanaudenaerde (39’ Vanhaeren)

KSV BORNEM: Alouachi, Telen (58’ Kabera), Rodrigues, Huygens (63’ Kawaya), Quintelier, Rodrigo de Oliveira, Braet, Axel Hermans (79’ Verbiest), Laurens, Jente Hermans, Van den Eynde

GELE KAARTEN: 50’ Rodrigues; 56’ Velghe