KSV Bornem - SK Sint-Niklaas: 2-1, verslag

09-04-2018

Eerste elftal

Dikverdiende zege van jonge geel-roden

Op de vorige speeldag deed het jonge KSV Bornem, ondanks de 3-2 nederlaag, het al zeer verdienstelijk op het terrein van titelkandidaat Rupel Boom. Hoewel er in dit competitieslot eigenlijk niets meer op het spel staat voor KSVB, toch speelde het tegen SK Sint-Niklaas misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Al in de eerste helft kwam Bornem duidelijk aan méér doelkansen dan de bezoekers. In de 9’ moest doelman Merckx een vrijschop van Arne Van den Eynde  uit de benedenhoek houden, en in de 12’ besloot Daniel Rodrigo de Oliveira van uit een scherpe hoek op de keeper. Bornemdoelman Mo Alouachi moest voor rust enkel een schot van Verspeeten stoppen (25’). In de 36’ legde de doorgebroken Ivo Rodrigues gepast terug in de loop van Rodrigo de Oliveira, maar doelman Merckx zweefde de bal uit zijn doel.

Ook in de tweede helft was het KSV Bornem dat het best uit de startblokken schoot, toen Rodrigo de Oliveira uit de draai een lob verstuurde die over doel ging (52’). Enkele minuten later ging Ivo Rodrigues het strafschopgebied in, waar hij van de sokken werd gelopen door De Witte. De toegekende strafschop werd door Rodrigo de Oliveira feilloos omgezet (56’, 1-0), een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Hoewel Sint-Niklaas er aanvallend niet veel van terecht bracht, kwam het 10 minuten later toch terug op gelijke hoogte toen een schot van Verspeeten via een Bornems been afweek en onder doelman Alouachi verdween (66’, 1-1). Het zou toch weer niet waar zijn, dat een verdienstelijk KSVB uiteindelijk puntenloos achter blijft… Neen niet deze keer, want het was Bornem dat gevaarlijk bleef. In de 68’ kwam Rodrigo de Oliveira twee keer dicht bij een treffer, toen hij eerst van dichtbij op doelman Merckx besloot en seconden later onbesuisd over doel schoot. Enkele minuten later leek het toch raak toen de bedrijvige Rodrigues gepast teruglegde in de loop van Hervé Telen, maar diens schot ging rakelings naast de paal (71’). Nog één keer moest keeper Alouachi in actie treden toen hij gepast in de voeten ging van de op hem afkomende Verspeeten (84’). KSV Bornem wou echter absoluut winnen en bleef doorgaan tot de laatste minuut. In de 88’ dwong Rodrigues nog een hoekschop af, en toen die voor doel niet weg geraakte scoorde Telen de winnende treffer (2-1). Dat leidde bij Sint-Niklaas blijkbaar tot frustraties want de match eindigde op een algemene trek-en-duw-partij, waarin de scheidsrechter een gele kaart gaf aan De Pauw en Mulume. Voor Arnold was dat zijn tweede zodat hij nog werd uitgesloten, maar seconden later blies de referee de wedstrijd af.

Zo kon KSVB dus toch nog een match winnend afsluiten in de derde periode. Dat was geleden van de wedstrijd tegen SV Temse in de tweede periode. Tel daar ook nog de zege tegen SK Londerzeel in de eerste periode bij, en het valt op dat Bornem zowaar drie derby’s heeft gewonnen ! Die zullen we volgend seizoen dus missen. Deze zege, tegen een ploeg die bij aanvang van de partij toch 5de stond, is alvast een opsteker voor alle blijvers die indien ze zo spelen naar een beter volgend seizoen mogen uitkijken. Trainer Robby Buyens zal er ook blij mee geweest zijn, want in de zaterdagkrant was deze zege (als ex-trainer van SK Sint-Niklaas)  een wens van hem. Dat die er kwam dankzij de eigen sterke prestatie en niet met veel geluk, deed iedereen deugd.

DOELPUNTEN: 56’ Rodrigo de Oliveira (1-0, strafschop); 66’ Verspeeten (1-1); 88’ Telen (2-1)

KSV BORNEM: Alouachi, Huygens, Jente Hermans, Mulume, Laurens, Quintelier, Axel Hermans (77’ Kabera), Telen, Rodrigues (89’ Braet), Van den Eynde, Rodrigo de Oliveira

SK SINT-NIKLAAS: Merckx, Aerts, Verheuge, Ammeneel (46’ Rushiti), Vispoel, Van Hauter, De Witte (72’ Schurmann), Heyvaert (63’ Panneel), De Pauw, Laref, Verspeeten

GELE KAARTEN: 8’ Ammeneel; 90’ De Pauw; 53’ en 90’ Mulume (2 x geel)