19-03-2018

Eerste elftal

Troosteloze eindeseizoenswedstrijd

LINK: foto’s KSV Bornem – Olsa Brakel

Met de degradatie die al onafwendbaar leek en daar bovenop de schorsing van Rodrigo de Oliveira (scorer van de laatste 5 Bornemse doelpunten) kon er van KSV Bornem niet veel meer verwacht worden. Daar ook Olsa Brakel (vorig seizoen nog 6de) al weken in de rechterkolom huist, had deze wedstrijd ook voor de bezoekers niet veel belang meer. Dat was er dan ook aan te zien, want een uur lang leek de partij op een troosteloze 0-0 af te stevenen. Voor rust bleef het ‘doelgevaar’ beperkt tot een schot van Haezebroeck gestopt door doelman Alouachi (29’) en een kopbal van Delie naast (38’).

Na rust dobberde de match op hetzelfde ritme verder, en was het dan ook bijna een verrassing dat er op het uur plots een doelpunt viel. Een voorzet van op rechts werd door Delie in de verste benedenhoek gedevieerd (61’, 0-1). De enige doelkans van KSVB leidde bijna tot een snelle gelijkmaker toen een voorzet van Thomas Braet goed werd ingekopt door Arnold Mulume, maar doelman De Prez kon de bal nog afweren (68’). Ook Brakel bakte er verder niets meer van, en kwam in het wedstrijdslot enkel op 0-2 door mistasten bij Bornem waarvan Kabanda profiteerde met een plaatsbal in doel (85’). ‘Wiskundig’ is de degradatie van KSV Bornem nog geen feit, maar aangezien Torhout KM (gelijkspel) en SK Pepingen-Halle (winst) weer punten sprokkelden is de kloof met de 14de plaats nu verbreed tot 10 punten.

DOELPUNTEN: 61’ Delie (0-1); 85’ Kabanda (0-2)

KSV BORNEM: Alouachi, Huygens, Braet, Mulume, Laurens, Quintelier, Kabera (71’ Rodrigues), Telen (87’ Kawaya), A. Hermans, Van den Eynde, Verbiest (55’ El Mseddak)

OLSA BRAKEL: De Prez, Knipping, Ringoot, Haezebroeck, Bogaert, Van den Bossche (70’ Dauchy), Lambrecht, Kabanda, Hebbelinck (88’ Pauwels), Davies, Delie (84’ De Bock)

GELE KAART: 41’ Kabanda