Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Torhout 1992 KM – KSV Bornem: 3-0


11-03-2018

Eerste elftalVorige week kon KSV Bornem het duel met rechtstreeks concurrent Pepingen-Halle niet winnen (2-3), op het veld van Torhout kreeg de ploeg van coach Robby Buyens een herkansing. Winst zou de geel-roden weer volop laten meespelen voor de barrageplaats, bij verlies lijkt het kalf zo goed als verdronken. Supportersclub Geel-Rood maakte van deze uitzonderlijke zaterdagavondverplaatsing gebruik om er een daguitstap van te maken.

KSV Bornem speelde in Torhout een degelijke eerste helft. Er was weinig doelgevaar langs beide zijden, maar Bornem had toch zeker mogelijkheden tot scoren: 3’ lange bal Stef Laurens op Daniel Rodrigo de Oliveira, maakt actie maar trap gaat naast; 7’ Hervé Telen op Laurens, die gaat diep en zet voor maar schot wordt geblokt, in rebound trapt Telen naast; amper minuut later gemeten bal van Ward Huygens op Rodrigo de Oliveira, zijn volley gaat naast; 18’ Axel Hermans stuurt Rodrigo de Oliveira diep, die legt terug op Arne Van den Eynde, het is uiteindelijk Laurens die zijn schot gekraakt ziet; 31’ prima voorzet Laurens, verdediger Torhout duwt bal tegen voet van klaarstaande Rodrigo de Oliveira en bal verdwijnt naast doel. 42’ Axel Hermans stuurt Laurens diep maar controle was moeilijk. Het gevaar van Torhout kwam vooral van een aantal pogingen die naast of over doel gingen én een bal die op de lat viel (35’). Op slag van rust klom de thuisploeg op voorsprong via een stilstaande fase: vrije trap verdwijnt in doel: 1-0 (43’). Bornem had dus zeker de kansen om te scoren maar moet zoals zo dikwijls dit seizoen met een achterstand de rust in.

De tweede helft leek Bornem nog wat van slag. Ze probeerden wel maar veel verder dan een schuchter kopballetje van Laurens (57’), vrije trap van Rodrigo de Oliveira recht op doelman (65’) en voorzet Laurens die door Huygens werd naast gekopt (73’) kwam het niet meer. Het moest risico’s gaan nemen door met 3 achteraan te gaan spelen en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus: 2-0 (67’). Ook voor Rodrigo de Oliveira was het een frustrerende avond, nadat hij al geel had gekregen voor protest (61’) moest hij na een ellegboogfout en tweede geel vroegtijdig gaan douchen (78’). Zo’n 5 minuten later legde Coppin de 3-0 eindcijfers vast.

Ook de andere concurrent Pepingen-Halle won zijn wedstrijd van SK Ronse (1-0) zodat KSV Bornem met nog 6 wedstrijden te spelen nu reeds 7 en 8 punten achterstand telt op respectievelijk Pepingen-Halle en Torhout. Mathematisch kan het nog en we moeten er blijven in geloven en er samen voor blijven vechten. Maar de realiteit zegt ons wel dat het nu wel bijzonder moeilijk wordt om nog een verlengd verblijf in 2de amateur af te dwingen. Op zich geen schande, de spelers blijven er voor gaan en supporters zullen hun blijven steunen. Dat spelers zich na afloop één voor één kwamen excuseren bij de supporters was een zeer mooi gebaar. Hen valt absoluut niets te verwijten, het geluk zit al een tijdje niet aan onze zijde en het lijkt moeilijk om dit om te keren.

DOELPUNTEN: 43’ Hollevoet (1-0); 67’ Turcan (2-0); 83’ Coppin (3-0)

TORHOUT 1992 KM: Olievier, Van Roose, Vandaele (84’ Theetaert), Hollevoet, Vanysacker, Turcan, Coppin (89’ Maes), Depoorter, Goddeeris, Cordie, Neu (80’ Tanghe)

KSV BORNEM: Alouachi, Huygens, J. Hermans, Laurens (82’ Mamouni), Mulume, Kabera, Quintelier (79’ Braet), Telen, A. Hermans, Van den Eynde, Rodrigo de Oliveira

GELE KAARTEN: 52’ Cordie

RODE KAARTEN: 78’ Rodrigo de Oliveira (2x geel)
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws