Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing Torhout KM - KSV Bornem


07-03-2018

Eerste elftalKSV Bornem voor beslissende verplaatsing naar Torhout KM ?

Zaterdagavond trekt KSV Bornem op bezoek bij Torhout KM, momenteel op de geviseerde 14de plaats. Daar maakt supportersclub Geel-Rood gebruik van om er met de supportersbus eerst ‘een dagje zee’ van te maken, om maar te zeggen dat de sfeer positief blijft. Door zelf te verliezen vorig weekend en de volle winst van SK Pepingen-Halle in het Breeven houden de West-Vlamingen slechts 1 punt voorsprong over op de Brabanders. Misschien levert dat hen wel wat stress op voor de wedstrijd van zaterdagavond ? Hoe dan ook, voor KSVB is het een beslissende partij om wat af te knabbelen van die 4 en 5 punten achterstand op deze twee clubs. Verlies in Torhout betekent 8 punten achterstand op de 14de met nog 6 matchen te spelen, hopeloos dus voor een ploeg die 13 van haar 14 laatste wedstrijden heeft verloren.

Rekening houdende met de thuisreputatie van Torhout KM, dat profiteert van zijn zaterdagavondmatchen onder kunstlicht, dreigt voornoemd scenario bewaarheid te worden. Wij moeten realistisch zijn en rekening houden met die mogelijkheid. In voetbal verloopt echter niet alles altijd zoals verwacht en dus moeten wij het ook eens positief bekijken. Als Bornem nu plots toch weer weet wat winnen is, wat krijgen we dan ? Onze geel-roden blijven ook dan laatste met 14 punten terwijl Torhout dan op 16 blijft staan. Indien tegelijkertijd SK Ronse doet wat het meestal heeft gedaan dit seizoen, gelijk spelen op SK Pepingen-Halle, komen ook die laatsten op 16 punten. In dit optimistisch scenario komt KSV Bornem dus op 2 punten van beide clubs (én die moeten ook nog tegen elkaar spelen), zodat de 14de plaats dan mogelijk blijft. Misschien is het een gunstig teken dat KSVB thuis won van de West-Vlamingen. Voor deze match is Ivo Rodrigues wel geelgeschorst.

Moest ook deze degradatietopper verloren worden, dan kan ons jonge geel-rode team zich beter instellen op een kennismaking met de 3de Amateurs-afdeling volgend seizoen. Wellicht kan men dan in Bornem eens naar iets anders gaan kijken dan naar een degradatiestrijd. Dat zou ook al een verademing zijn nadat wij het in de jongste jaren moesten stellen met een 15de, 16de (redding via eindronde), 13de, en 2 keer een 14de plaats (vorig seizoen redding via eindronde). Als onze jonge ploeg dan kan aangevuld worden met een ervaren speler in elke lijn en de ‘youngsters’ zijn allemaal een jaartje ouder, dan moet dat een reeks lager toch tot betere resultaten leiden.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws