Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - SK Pepingen-Halle: 2-3, het verslag


05-03-2018

Eerste elftalReddingskansen miniem geworden voor onze geel-roden

Het was vooraf duidelijk dat in deze confrontatie tussen de laatste en de voorlaatste een gelijkspel voor geen van beiden voldoende was indien ze nog kans wilden maken op de 14de plaats. KSV Bornem begon met twee halve kansjes: een schot van Daniel Rodrigo de Oliveira over doel (8’) en een doelpoging van Rik Verbiest die via een verdediger net naast ging (12’). Wat dit seizoen al meermaals gebeurde, herhaalde zich ook nu: de eerste keer dat SK Pepingen-Halle in de buurt van het KSVB-doel kwam, was het meteen raak. Een vrijschop van aan de zijlijn werd aan de tweede paal door de inlopende Benhamed binnen gekopt (19’, 0-1). Na een halfuur werd de uit kwetsuur terugkerende Arne Van den Eynde van de bank gehaald, en na zijn zowat eerste baltoets (het trappen van een hoekschop) maakte Rodrigo de Oliveira met een kopbal aan de eerste paal gelijk (33’, 1-1). De bezoekers ontsnapte kort voor de rust zelfs aan achterstand, toen een voorzet van Jente Hermans door de inlopende Verbiest hard net over de lat werd geschoten (42’).

Zoals gezegd schoot geen van beide teams iets op met dit gelijkspel, en gingen zij op zoek naar de winst. De eerste doelkans van de tweede helft was voor Pepingen-Halle toen doelman Mo Alouachi een knal van Ngadirra in hoekschop moest duwen (52’). Daarna kwam Bornem dicht bij voorsprong toen eerst een schot van Rodrigo werd afgeweerd, waarna de poging van Axel Hermans door een verdediger in hoekschop werd verwerkt (54’). De rangschikking liet al vermoeden dat deze twee ploegen elkaar waard waren, maar op het uur waren het de bezoekers die met 2 goals in 3 minuten de punten naar zich toe trokken. Eerst werd een voorzet van Miceli aan de tweede paal binnen gekopt door de vrijstaande Morais de Almeida (60’, 1-2). KSV Bornem probeerde direct iets terug te doen, en doelman Deweerdt moest een knal van Rodrigo in hoekschop duwen (62’). Uit die afgeweerde hoekschop werd Morais de Almeida echter alleen op doelman Alouachi af gestuurd en werd het 1-3 (63’). Dat leek een fatale kloof, maar toch drong KSVB nog aan. Eerst werd een hoekschop door Jente Hermans over doel gekopt (65’), en even later werd Axel Hermans door een potige bezoeker getorpedeerd waarna Rodrigo de Oliveira op strafschop er 2-3 van maakte (69’). Deze aanvaller kwam nog dicht bij de gelijkmaker toen doelman Deweerdt de bal met de vingertoppen in hoekschop duwde (84’). Zo eindigde dit degradatieduel op een ontgoochelende nederlaag die Bornem quasi zeker tot degradatie veroordeelt. Komende zaterdag wacht 14de Torhout KM, dat thuis veel punten pakt, onze geel-roden op. Supportersclub Geel-Rood maakt van die trip gebruik om er eerst ‘een dagje aan zee’ van te maken, geniet er maar van.

Pepingen-Halle krijgt nu, mede door de nederlaag van Torhout KM, weer uitzicht op die 14de plaats. KSV Bornem telt nu 4 en 5 punten achterstand op deze twee clubs, zodat wij het alleen nog met de woorden van Georges Leekens indertijd kunnen zeggen: ‘mathematisch’ kan het nog, maar enkel de superoptimisten zullen nog geloven in een terugkeer. Wij moeten eerlijk zijn en het durven zeggen: wie 13 van zijn 14 laatste wedstrijden verliest, gaat er van de resterende 7 matchen niet plots 5 winnen. Iedere sportman wil liefst zo hoog mogelijk presteren, maar men moet ook realistisch zijn. Het was, rekening houdende met de drastische koerswijziging binnen de club, voor de competitiestart al uitgemaakt dat KSV Bornem degradatiekandidaat nr. 1 was. Dan heeft het jonge geel-rode team toch nog lang de schijn kunnen ophouden. Maar vanaf nu kan men zich beter instellen op de 3de Amateurs-afdeling volgend seizoen. Wellicht kan al wie KSVB in het hart draagt, zich dan eens aan iets anders opwarmen dan aan een degradatiestrijd. Want dat was het in de jongste jaren steeds weer, met een 15de, 16de (en redding via eindronde), 13de, en 2 keer 14de plaats (vorig seizoen redding via eindronde) in de eindstand. Dat kan natuurlijk niet blijven duren, eens loopt dat fataal af. Een ramp hoeft dat echter niet te zijn, onze jonge ploeg heeft ervaring kunnen opdoen en volgend seizoen zijn ze allemaal een jaartje ouder en spelen ze een reeks lager. Die 14de plaats geeft trouwens geen enkele garantie op redding. Bovendien weet je dan pas half mei in welke reeks je gaat spelen, wat dan weer vervelend is met het oog op het volgende seizoen.

DOELPUNTEN: 19’ Benhamed (0-1); 33’ Rodrigo de Oliveira (1-1); 60’ Morais de Almeida (1-2); 63’ Morais de Almeida (1-3); 69’ Rodrigo de Oliveira (2-3, strafschop)

KSV BORNEM: Alouachi, Huygens, J. Hermans, Mulume, Kabera (77’ Almeida), Quintelier, Telen, A. Hermans, Rodrigues (32’ Van den Eynde), Verbiest,  Rodrigo de Oliveira

SK PEPINGEN-HALLE: Deweerdt, Testaert, Bourgeois, Wagner (80’ Moyson), Miceli, Dailly, Yangassa, Lheureux, Ngadirra (87’ Gacio Cabrera), Benhamed (70’ Benamar), Morais de Almeida

GELE KAARTEN: 27’ Rodrigues; 28’ Dailly; 64’ Miceli; 73’ Deweerdt
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws