RC Gent - KSV Bornem: 3-2, verslag

25-02-2018

Eerste elftal

Barkoude wedstrijd met 5 doelpunten

De zware nederlaag tegen SK Londerzeel had niet alleen mentale gevolgen, ook fysiek was er een ware veldslag te noteren bij KSV Bornem. Zowel Arne Van den Eynde als Stef Laurens bleven met een blessure langs de kant. Thomas Braet lag geveld met griep te bed, Hervé Telen zat een schorsingsdag uit. Tenslotte zat doelman Mo Alouachi niet in de selectie waardoor de basisploeg van vorige week op maar liefst 5 plaatsen gewijzigd werd. Robbe Meeus kreeg zijn kans in doel. Ook voor Ward Huygens, Rik Verbiest, Ivo Rodrigues en beloftespeler Royce Almeida was er nog eens een basisplaats weggelegd.

Op het barkoude veld van RC Gent was er dit seizoen geen kunstgras meer te bespeuren maar speelden we opnieuw op een natuurlijk grasplein. Een vrank en vrij KSV Bornem begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd, Huygens stuurde meteen Almeida door langs de flank maar op diens dropbal voor doel stond niemand om er iets mee te doen (6’). Na een leuke actie van KSV Bornem ziet Rodrigues zijn schot afgeblokt (9’). Meteen erna draait Willy Kabera de bal voor doel en wordt de bal in hoekschop gekopt voor een inlopende Verbiest. Voor de eerste aanval van thuisploeg Gent is het wachten tot minuut 16 wanneer Kabera de bal op het harde veld niet weggewerkt krijgt, doelman Meeus aarzelt even maar pakt uiteindelijk goed. Een vrije trap van Rodrigo de Oliveira gaat zo ver over doel dat het in rugby alvast een wereldgoal zou zijn (19’), een foute poging van onze Braziliaanse spits die voor het overige een zeer sterke wedstrijd speelde en voor de gelegenheid de kapiteinsband om de arm kreeg. Twee minuten later gaat een vrije trap van Leemans over alles en iedereen voorbij om uiteindelijk in doel te verdwijnen: 1-0 (21’). Iets voorbij halfweg eerste helft zet Verbiest een goede actie op waarbij Rodrigo de Oliveira door de Gentse verdediging gaat maar hij ziet zijn schot gepakt door de doelman. Even later gaat een schuiver van Arnold Mulume naast doel. Bornem blijft druk zetten, veel balbezit houden en dat resulteert in een snelle actie waarbij Rodrigo de Oliveira de bal voor doel zet en Rodrigues op de lat knalt (32’)! Twee minuten later een lange bal van Jente Hermans op Verbiest en via enkele tussenstations komt de bal opnieuw in het bezit van Rodrigues, hij heeft opnieuw de gelijkmaker aan de voet maar thuisspeler Maes voorkomt het doelpunt. Op slag van rust ziet eerst Rodrigo de Oliveira zijn schot gekraakt na een diepe bal van Axel Hermans (43’). Kort erna bokst Meeus een zwabberbal van Munoz Herrera weg en kopt Elewaut de rebound in doel: 2-0 (44’).

We zijn amper uit de kleedkamers wanneer Axel Hermans zijn medemaat Rodrigo de Oliveira alleen op de doelman laat afstevenen en onze spits schuift beheerst de aansluitingstreffer binnen: 2-1 (46’). Meeus redt een poging van Gent klemvast (52’) en minuten later zet Almeida de thuisdoelman goed onder druk (55’). Toch is het even de thuisploeg die de wet dicteert: Meeus klemt voorzet van Michiels en fase erop knalt Munoz Herrera op de paal (57’)! Amper twee minuten later knalt Leemans de bal hoog over doel. Net na het halfuur duikt Rodrigo de Oliveira de 16 binnen en wordt hij onderuit gehaald, zuivere strafschop maar de scheids fluit niet. Ook in de eerste helft kon de bal voor Gent op de stip, zodat beide ploegen een strafschop ontnomen zagen. Een leuke combinatie tussen Axel Hermans en Rodrigo de Oliveira die de bal voor doel zet maar net iets te ver voor Verbiest (65’). Bij de thuisploeg glipt Luyckx door de buitenspelval, Meeus werpt zich prima voor de bal (68’). Bornem zakt wat weg en Gent krijgt in deze tweede helft nu ook een mooi aantal kansen. Zo’n kwartier voor tijd laat Axel Hermans de tegenstrever lopen, Meeus kan uiteindelijk de bal wegboksen (77’). Twee minuten later opnieuw Meeus die een zwabberbal van De Bruycker wegbokst (79’). Enkele minuten voor tijd duikt Luyckx voor doelman Meeus op en plaatst hij de bal in de verste hoek: 3-1 (86’). Wanneer Huygens de bal doorspeelt naar Rodrigo de Oliveira maakt hij er in de slotminuut nog 3-2 van maar dit doelpunt komt net te laat om nog een punt uit de brand te slepen.

Op het bevroren veld en met de afwezigheid van heel wat basisspelers speelde KSV Bornem een zeer degelijke wedstrijd. De vervangers grepen hun kans en de ploeg speelde met veel druk naar voor wat uiteindelijk een mooi aantal doelkansen opleverde. Ondanks de nederlaag keerde iedereen met een geel-rood hart met een vrij goed gevoel huiswaarts. De kater van vorige week is weggespoeld en KSV Bornem kan zich nu opmaken voor de levensbelangrijke wedstrijden tegen Pepingen-Halle en Torhout. Winst volgende week zondag zou KSV Bornem zelfs van de laatste plaats afhelpen. Torhout, de andere concurrent voor de barrageplaats is alvast de winnaar van het weekend, het kon als enige van de laatste 3 ploegen punten pakken en zal ook na volgend weekend nog op de 13de plaats geparkeerd blijven.

DOELPUNTEN: 21’ Leemans (1-0); 44’ Elewaut (2-0); 46’ Rodrigo de Oliveira (2-1); 86’ Luyckx (3-1); 89’ Rodrigo de Oliveira (3-2)

RC GENT: Maes, Ly, Seron, Van der Beke (66’ Van der Winckel), De Bruycker, Michiels (88’ Mendoza), Munoz Herrera, Leemans, Waeghe, Elewaut, Luyckx

KSV BORNEM: Meeus, Kabera, J. Hermans, Mulume, Huygens, Almeida, A. Hermans (86’ Ben Liou), Quintelier, Rodrigues, Verbiest, Rodrigo de Oliveira

GELE KAARTEN: 87’ Seron