KSV Bornem - SK Londerzeel: 0-4, het verslag

19-02-2018

Eerste elftal

Verdiende zege, maar wel in ‘geschenkverpakking’

Deze streekderby werd door omstandigheden eigenlijk een ‘non-match’ waarin voor KSV Bornem vooral veel mis ging. Het begon al in de 5’ toen Arne Van den Eynde schuin alleen voor doel opdook, maar de open doelkans net naast de verste paal duwde. Als die bal binnen vliegt, spreken wij hier allicht over een andere wedstrijd. Nu werd het 5 minuten later helaas 0-1 in plaats van 1-0, toen er op een voorzet-schot van Deflem verkeerd werd geanticipeerd in de Bornemverdedigng en de ongedekte Van Eyk aan de tweede paal van kortbij maar in te duwen had (10’, 0-1). In de 24’ viel eigenlijk al het doek over deze wedstrijd toen doelman Mohamed Alouachi uit zijn doel kwam om een diepe bal te ontzetten voor een bezoekende aanvaller. Eerst kopte hij naast de bal, en toen hij nog de kans kreeg om dat te herstellen raakte hij de bal buiten zijn strafschopgebied met de hand. De referee kende geen genade, gaf een rode kaart en KSVB stond na 25 minuten met een speler minder. Hierdoor moest Willy Kabera ook voortijdig de wedstrijd verlaten om de jonge Robbe Meeus onder de lat te laten plaatsnemen. Deze deed het echter voortreffelijk met drie reddingen voor rust: in de 27’ bokste hij een vrijschop van Van Eyk weg; in de 29’ pareerde hij een schot van Van Eyk; en in de 36’ hield hij Verlinden met een puike voetreflex van een doelpunt. Dat hij zich in de 39’ moest gewonnen geven op een lob van Van Eyk (0-2) deed niets af van zijn verdiensten.

Tijdens de rust moest een gekwetste Stef Laurens (de bezoekers keken niet op een fout) vervangen worden door Ward Huygens, en Bornem kwam ondanks de man minder toch gemotiveerd uit de kleedkamer. Zo moest doelman De Vriendt een vrijschop van Rodrigo de Oliveira in hoekschop duwen (47’), en schoot Hervé Telen nipt naast het doel (64’). Daarna doofde de partij uit en leek het bij 0-2 te blijven, ware het niet dat er nog twee ongelukkige doelpunten vielen waarvoor SK Londerzeel eigenlijk niets hoefde te doen. Eerst ging Thomas Braet met de bal de verkeerde kant op, verspeelde die en De Boeck had maar binnen te leggen (72’, 0-3). Kort daarop wou doelman Meeus de bal ontzetten, maar die huppelde op een terreinbultje over zijn voet en achter hem had Van Eyk alweer een gemakkelijk doelpunt maar voor het binnen duwen (74’, 0-4). Jammer voor de 19-jarige Robbe die, afgezien hiervan, uitstekend zijn streng trok. SK Londerzeel scoorde dus eigenlijk maar één doelpunt na een vloeiende combinatie (het 2de), de andere drie waren het gevolg van Bornemse fouten (die uiteraard ook mee tellen).

Waarmee wij niets af willen doen aan de verdiende zege van de bezoekers, zelf creëerde KSVB (meer dan een uur met een speler minder) immers ook veel te weinig om op iets aanspraak te kunnen maken. Londerzeel heeft trouwens de topscorer van 2de Amateurs A in zijn rangen, Van Eyk zit met deze 3 goals er nog bij al aan 22 stuks !  Het onwaarschijnlijke is dat Bornem ondanks een 3 op 33 nog steeds de 14de plaats (en barragematch) binnen bereik heeft mits het nog eens een wedstrijd zou kunnen winnen. Torhout KM en SK Pepingen-Halle blijven immers net als KSVB heel slecht bezig. Het ziet er dus steeds meer naar uit dat de onderlinge confrontaties op 4 maart (thuis tegen Pepingen-Halle) en zaterdagavond 10 maart (op Torhout) het verschil gaan moeten maken.

DOELPUNTEN: 10’ en 39’ Van Eyk (0-1 en 0-2); 72’ De Boeck (0-3); 74’ Van Eyk (0-4)

KSV BORNEM: Alouachi, Braet, J. Hermans, Mulume, Laurens (46’ Huygens), Kabera (26’ Meeus), A. Hermans, Quintelier, Telen, Van den Eynde (21’ Rodrigues), Rodrigo de Oliveira

SK LONDERZEEL: De Vriendt, Vangrunderbeek, Dellevoet, Verlinden, Van den Broeck, Rijmenans (77’ Lkoutbi), Nwadikwa, De Groodt, Mahau (64’ Serrou), Deflem (62’ De Boeck), Van Eyk

GELE KAARTEN: 28’ Deflem; 32’ Van den Broeck; 32’ Telen

RODE KAART: 24’ Alouachi