Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSVB ontvangt zondag SK Londerzeel in streekderby


15-02-2018

Eerste elftalKomende zondag ontvangt KSV Bornem zijn Brabantse buren van SK Londerzeel, ploeg die aan een merkwaardige remonte bezig is. Nadat zij vorige zomer met Yanni De Vriendt (FC Eindhoven), Glenn Leemans (SK Deinze), Daimy Deflem en Ugo Nwadikwa (SK Heist), Gregory Mahau (Winkel Sport) en Reda Serrou (KSVB) een aantal versterkingen hadden binnengehaald,  hadden zij zeker op een betere seizoenstart gerekend. Maar wie weet nu nog dat SK Londerzeel na de 10 wedstrijden van de eerste periode maar 7 op 30 had, en zelfs achter Bornem (8 punten) stond ?

De waardeverhoudingen zijn in de tweede periode echter drastisch herschikt. Bornem moet na een 3 op 30 in de 2de periode tevreden zijn dat het met één overwinning nog altijd 2 ploegen ineens kan remonteren. Maar dat winnen gebeurde slechts 3 keer op 20 matchen, en wellicht is dat ook nog niet voor zondag. Intussen is SK Londerzeel immers van 1 punt achter KSV Bornem naar 14 punten voorsprong opgeklommen ! De Brabanders speelden een sterke 2de periode met 18 op 30 en een 5de plaats, en zijn dus niet meer vergelijkbaar met de ploeg uit de heenronde. Zij zullen er vermoedelijk ook op uit zijn om revanche te nemen, want één van de weinige zeges die KSV Bornem boekte was uitgerekend in Londerzeel (0-1). De laatste thuisderby tegen SKL eindigde in 2016 (vorig seizoen speelden zij in een andere reeks) op een 2-2 gelijkspel, hoewel Londerzeel toen 4de eindigde en KSVB pas 14de… Om maar te zeggen dat deze derby toch nog niet bij voorbaat verloren is.

Het is bovendien zo dat het voor Bornem ‘op papier’ in de eerstkomende weken moet gebeuren. Na Londerzeel (thuis) volgen immers RC Gent (uit), Pepingen-Halle (thuis) en Torhout KM (uit), en wie de rangschikking bekijkt zal vaststellen dat dit uitgerekend de 4 ploegen zijn die momenteel vlak boven KSV Bornem staan. Als de balans na deze confrontaties nog steeds in het nadeel van KSVB over helt, dan zullen wij ons allicht moeten neerleggen bij een degradatie. Hoe dan ook, In het beste geval blijft de 14de plaats met bijhorende barrage tegen de 14de van 2de Amateurs B het hoogst mogelijke doel (net als vorig seizoen). Voor de derby van zondag hebben de bezoekers één geelgeschorste, Ilias Cloetens, terwijl bij Bornem Jente Hermans na schorsing terugkeert.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws