Dat KSV Bornem voor een lastige trip naar West-Vlaanderen stond was op voorhand geweten. Niet alleen kon Mandel United de periodetitel voor eigen huis behalen, ook financieel is de slagkracht van de West-Vlamingen een veelvoud van deze van KSVB. Toch begonnen de mannen van coach Robby Buyens voortreffelijk aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van De Oliveira maar zijn schot ging nog ruim over. De wedstrijd kende geen studieronde want meteen na dit gevaar nam de thuisploeg het commando over. Een schot van Omari ging eerst nog over maar nadien had Bornemdoelman Alouachi twee goede reddingen in huis op evenveel pogingen van Clyncke. De grootste kans van de eerste helft was ongetwijfeld voor Bornem. Een vrije trap van Van Den Eynde werd uit de lucht gehaald door De Oliveira maar zijn schot hobbelde vervolgens tegen de buitenkant van de paal. Het was het sein voor KSVB om even het gaspedaal in te duwen maar ook een schot van Van Den Eynde kende geen succes.

Mandeltrainer Gevaert bracht tijdens de pauze met Gwenny Opbrouck een verse, offensieve kracht in. Deze wissel resulteerde onmiddellijk toen Omari diezelfde Opbrouck het straatje instuurde en deze oog in oog met Alouachi niet faalde: 1-0. Bornem was aangeslagen en in het eerste kwartier na de pauze had de schade hoger kunnen oplopen. Gelukkig voor de geel-roden had Alouachi goede reddingen in huis op pogingen van Bouchaala en Opbrouck. Iets voorbij het uur achtte Daniel Rodrigo De Oliveira zijn moment gekomen. Op aangeven van Van Den Eynde rolde hij de hele West-Vlaamse defensie op maar zijn plaatsbal werd met de vingertoppen in corner geduwd door Laleman. Op diezelfde hoekschop scoorde De Oliveira dan toch door het snelst te reageren na een warrige fase. De vreugde van de gelijkmaker was nog niet uitgedoofd of deze mocht al plaats maken voor ontgoocheling. Alouachi kreeg een schot van Opbrouck niet goed weggewerkt waardoor deze de rebound alsnog kon binnentrappen: 2-1 en een mokerslag voor de jonge Bornemse ploeg. KSVB was van slag en kon geen vuist meer maken. De score liep zelfs nog hoger op toen Geryl aan de eerste paal kon binnenkoppen na een knappe actie van alweer Opbrouck.

Alweer geen puntengewin dus voor KSV Bornem al had er ook nu weer meer in gezeten. Het is echter hetzelfde verhaal van heel het seizoen. Is KSVB weggespeeld? Nee. Had een punt meegenomen kunnen worden naar Bornem? Ja. Enerzijds mogen we ook niet steeds in herhaling vallen en excuses blijven zoeken. Dat KSV Bornem over heel het seizoen meer punten had kunnen oogsten is zeker het geval. Maar doelpunten maken op momenten dat je beter bent is ook een kwaliteit. Anderzijds moeten we nu ook niet te pessimistisch zijn. KSV Bornem moet de redding niet veilig stellen op Mandel United. Dit moet wel gebeuren tegen Torhout en Pepingen-Halle, die gelukkig beiden hun thuiswedstrijd verloren. Binnen een maand zullen de jongens van coach Buyens ongetwijfeld weten wat de ambitie nog mag zijn dit seizoen. Wetende dat de komende 4 wedstrijden tegen de 4 ploegen net boven KSV Bornem zijn is genoeg om te beseffen dat er belangrijke weken aankomen. Iedereen op post dus nu zondag in ‘t Breeven voor de derby tegen SK Londerzeel want het is stilaan money-time…

DOELPUNTEN: 46’ Opbrouck (1-0); 64’ Rodrigo de Oliveira (1-1); 67’ Opbrouck (2-1); 80’ Geryl (3-1)

MANDEL UNITED: Laleman, Mulliez, Lorthiois, Declercq, Bouchaala, Nyoni, Raes, Omari (62’ Geryl), Beyens, Clyncke (89’ Seignez), Kwateng (45’ Opbrouck)

KSV BORNEM: Alouachi, Braet, Mulume, Kabera, Laurens, Quintelier (88’ El Mseddak), Telen, Axel Hermans, Rodrigues (72’ Almeida), Van den Eynde (84’ Huygens), Rodrigo de Oliveira

GELE KAARTEN: 26’ Laurens; 30’ Declercq; 50’ Mulume; 80’ Kabera