Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSVB zondag op bezoek bij winnaar 2de periode ?


08-02-2018

Eerste elftalVoor het seizoen werd de ‘nieuwe’ club KFC Mandel United, die in 2017 ontstond uit een fusie van FC Izegem (vorig seizoen al 4de in onze reeks) en OMS Ingelmunster (in mei jl. met voorsprong kampioen in 3de Amateurs A), al tot de titelfavorieten gerekend. De ambities werden ook niet onder stoelen of banken gestoken, want de beste spelers van beide A-kernen werden behouden en nog aangevuld met o.a. Efran Van Suypeene (Sparta Petegem), Brecht Laleman (RFC Knokke), Erwin Seignez en Mehdi Oumedjeber (FC Gullegem), Tom Raes (SV Roeselare) en Charles Kwateng (SK Lierse). FC Mandel United begon de competitie met 6 op 6, maar kende in de rest van de eerste periode een verrassend lange reeks minder goede resultaten.

Die terugval is intussen evenwel rechtgezet in de tweede periode van 10 wedstrijden die komend weekend wordt afgesloten. Niet alleen is Mandel al opgeklommen tot de 4de plaats in de rangschikking, het staat ook alleen aan de leiding in de 2de periode. Eerlijk gezegd en nuchter bekeken: KSV Bornem staat zondag eigenlijk voor een zo goed als onmogelijke opdracht. Op de vorige speeldag ging Mandel zelfs de afgescheiden leider Sparta Petegem zijn eerste nederlaag toedienen (0-1). Dat bracht de West-Vlamingen terug aan de leiding in de 2de periode, waarin ze na 9 speeldagen 18 punten tellen. Ze wonnen 6 matchen en verloren er 3, scoorden daarin de meeste doelpunten (24) en kregen er het minst (10) binnen. Mandel is ook geen ploeg van compromissen: troffen wij bij de vorige verplaatsing met SK Ronse de ploeg met de meeste gelijkspelen (8 !), dan hield Mandel het op 1 (!) gelijkspel in 19 wedstrijden. Ook in hun thuismatchen is het alles (5 x gewonnen) of niets (4 x verloren), zonder één gelijkspel.

Winst tegen KSV Bornem verzekert Mandel United zondag van het binnenhalen van de tweede periodetitel, wat hen meteen ook een ticket bezorgt voor de promotie-eindronde aan het eind van dit seizoen. Een blik op hun website leert ons dat Mandel voor volgend seizoen de ambities kracht bijzet door al een vijftal spelers van reeksgenoten te hebben vastgelegd… Het jonge KSVB kan zondag dus enkel rekenen op de onvoorspelbaarheid die voetbal soms in zich heeft. Het zal dat moeten doen zonder Jente Hermans die op de vorige speeldag zijn 6de gele kaart kreeg en geschorst is. Bij Mandel kreeg Efram Vansuypeene op 28 januari zijn 3de gele kaart, en in diezelfde wedstrijd kreeg Mehdi Oumedjeber 2 keer geel zodat die spelers allebei ook geschorst zijn komende zondag.


Supportersbus
Wil je deze verplaatsing meemaken per supportersbus? Lees hier alle info: supportersbus Mandel United
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws