KSV Bornem - RC Harelbeke: 0-3, verslag en foto

Eerste elftal

LINK: foto’s KSV Bornem – RC Harelbeke

KSVB blijft laatste na povere tweede helft

KSV BORNEM – RC HARELBEKE  0-3

Deze keer kunnen wij niet spreken van een verdienstelijke prestatie van KSV Bornem, de tweede helft was eerder één van de mindere van onze jonge geel-roden. In het eerste halfuur zag dat er nochtans niet naar uit, toen kreeg ook KSVB enkele goede scoremogelijkheden. Al in de 8ste minuut verscheen Ahrry Sota schuin voor doel, maar doelman Degrendel pareerde zijn schot. Harelbeke kreeg een dot van een doelkans toen Doornaert van kortbij hard inschoot, maar keeper Mo Alouachi had een sterke redding in huis (17’). Op aangeven van Thomas Braet kwam daarna Daniel Rodrigo de Oliveira centimeters te kort om de bal binnen te schuiven (21’). Dan was het weer de beurt aan de bezoekers met een knal van Selmani die door Alouachi werd afgeweerd, waarna Descheemaecker de rebound net naast het doel schoof (28’). Zoals gezegd bleef het in dat eerste halfuur mooi over-en-weer gaan, want in de 30’ verscheen Rodrigo de Oliveira alleen voor de keeper maar hij plaatste de bal centimeters naast de verste paal. Zo leek de eerste helft op een billijke 0-0 af te stevenen, maar een licht toegekende strafschop besliste daar anders over. Selmani ging in een onschuldig duel met een Bornemverdediger tegen de grond, tot vreugde van zijn ploegmaats. De scheidsrechter kende immers toch een strafschop toe, zij het zonder een gele kaart te trekken. Descheemaecker nam het geschenk van op de penaltystip aan (36’ 0-1). Jammer, want deze domper had invloed op de Bornemse prestatie na rust.

Je voelde zo aan dat Harelbeke de bovenhand nam en op het uur was de wedstrijd gespeeld nadat Descheemaecker aan de eerste paal een voorzet kon binnenlopen (59’, 0-2). KSVB probeerde nog wel wat weerwerk te bieden, maar een kwartier voor tijd was het helemaal over toen een hoekschop van Vlieghe op miraculeuse wijze tussen een bos spelers over de grond rechtstreeks binnen schoof (74’, 0-3).

De verhoopte inhaalrace op Torhout KM en SK Pepingen-Halle is er dus niét gekomen, want door deze nederlaag blijven onze geel-roden op de laatste plaats. Dat had nochtans anders kunnen uitvallen, want beide opponenten verloren ook zodat de situatie status-quo blijft onderaan. Maar dus wel met Bornem in de slechtste positie, en daar zal na de onderbreking van volgend weekend allicht geen verandering in komen op de volgende speeldag. Dat wordt immers een verplaatsing naar Mandel United dat zondag leider Sparta Petegem zijn eerste seizoensnederlaag toediende en nu zelf leider is in de tweede periode ! Het zal dus moeten gebeuren in de rechtstreekse confrontaties met Torhout en Pepingen-Halle die beiden begin maart volgen.

DOELPUNTEN: 36’ Descheemaecker (0-1, strafschop); 59’ Descheemaecker (0-2); 74’ Vlieghe (0-3)

KSV BORNEM: Alouachi, Braet (63’ Huygens), Jente Hermans, Mulume, Kabera (56’ Laurens), Quintelier, Telen, Axel Hermans (75’ Rodrigues), Van den Eynde, Sota, Rodrigo de Oliveira

RC HARELBEKE: Degrendel, Van Poucke, Vlieghe, J. Noppe (5’ Meersman), Pyck (81’ C. Noppe), Vandenheede, Descheemaecker, Selmani (84’ Lecour), Doornaert, Vanneste, Ketels

GELE KAARTEN: 12’ Van Poucke; 25’ J. Hermans; 54’ Doornaert; 83’ Mulume