Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - RC Harelbeke: voorbeschouwing


25-01-2018

Eerste elftalBelangrijke thuiswedstrijd voor KSV Bornem

De jongste speeldag kon voor KSV Bornem niet slechter eindigen. Zelf zag het een kwartier voor tijd de 2-2 gelijkmaker op de kruising eindigen, en zowel de 2 clubs achter als de 2 voor hen wonnen allemaal ! Willen onze jonge geel-roden terug van die laatste plaats wég komen, dan moet er komende zondag gewonnen worden thuis tegen RC Harelbeke. In het jongste decennium stond deze club alleen vorig seizoen in dezelfde reeks als KSVB, toen het in Harelbeke 0-0 bleef en in Bornem 2-1 werd waarna beide clubs met evenveel punten eindigden begin mei.

Nu liggen de kaarten wel anders, KSV Bornem staat laatste en Harelbeke 6de met 28 punten (in de heenronde werd het 2-0). Met Pieter Merlier beschikt het over een doelman die nog 6 seizoenen in 1ste nationale keepte voor Zulte Waregem, maar vorige zomer kwamen ook Niels Vandenbroucke (Sparta Petegem), Tom Thieren (SK Deinze), Flo Decostere (Zulte Waregem), Thijs Couckuyt (KV Kortrijk), Wout Van Poucke (SV Roeselare), Ruben Pyck (FC Izegem), Ruben Ketels (SV Temse), Anthony Degrendel (FC Gullegem) en Jeremie Cremers (Olsa Brakel) de club versterken.

Dat was er ook lang aan te zien, want na 11 speeldagen stond RC Harelbeke  zowaar 2de met 25 punten. Maar misschien is het gunstig nieuws voor KSVB dat de West-Vlamingen sindsdien een opmerkelijke ‘dip’ beleven. In hun laatste 7 wedstrijden konden zij niet meer winnen: 3 keer gelijk en 4 maal verloren, of dus 3 op 21 (even weinig als Bornem). Dat mag echter niet tot overmoed leiden, want ook opvallend is dat Harelbeke al liefst 12 punten kon pakken buitenshuis (of 1 méér dan het Bornemse totaal) ! Beide teams tellen geen geschorsten voor deze wedstrijd.

Onze 2 opponenten, Torhout KM (naar SK Sint-Niklaas) en SK Pepingen-Halle (naar Winkel Sport), staan komend weekend voor een ‘op papier’ zware verplaatsing. Maar vorig weekend dachten wij ook dat zij geen punten zouden pakken tegen Rupel Boom en Sint-Niklaas... Een duidelijk verschil tussen de drie achtergebleven ploegen zal er wellicht pas komen begin maart. Dan volgen op 6 dagen tijd Bornem - Pepingen-Halle (4 maart) en Torhout – Bornem (10 maart). Deze West-Vlamingen staan nu 14de en pakten 8 van hun 13 punten in hun thuismatchen op zaterdagavond, zodat zij allicht de beste papieren hebben voor die 14de plaats. Op de slotdag van de competitie ontvangt Torhout ook nog Pepingen-Halle, maar vermoedelijk zal die wedstrijd niet meer beslissend zijn.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws