Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

SK Ronse - KSV Bornem: voorbeschouwing


18-01-2018

Eerste elftalKSV Bornem op bezoek bij SK Ronse, dat thuis nog niet verloor !

Al wie KSV Bornem gunstig gezind is, heeft de voorbije dagen mogen genieten van de onverwachte maar des te meer deugddoende derbyzege tegen KSV Temse. Die bracht onze jonge geel-roden terug op die beoogde 14de (barrage)plaats, de wellicht enige weg waarlangs het behoud nog kan gerealiseerd worden. Afgaande op hun debuut in die partij mogen de drie nieuwkomers, spits Daniel Rodrigo de Oliveira, middenvelder Axel Hermans en doelman Mohammed Alouachi, als aanwinsten beschouwd worden. Maar intussen moet de euforie wel al terug weg zijn, want er zijn nog een aantal punten nodig om de degradatieplaatsen te ontlopen.

Voor het vertrouwen en geloof zal die overwinning zeker positief geweest zijn, maar nu moet er bevestiging volgen. En let op: dat zal zondag niet gemakkelijk zijn op bezoek bij SK Ronse. Deze Oost-Vlamingen promoveerden vorige zomer via de eindronde, en de club haalde een aantal nieuwkomers binnen. De opmerkelijkste was allicht de Guineeër Souleymane Youla die van Indi Eleven in de USA kwam. Sommigen herinneren zich hem nog van zijn passage in 1ste nationale bij SC Lokeren en RSC Anderlecht, waarvoor hij in 2001 zelfs een beslissend doelpunt scoorde in de Champions League. Daarna speelde hij vooral bij clubs in Turkije en Frankrijk.

Als recente stijger heeft SK Ronse het al erg goed gedaan dit seizoen, het staat iets over halfweg competitie 9de met 25 punten en was dus nooit in degradatiegevaar. Het hield vorige zondag zelfs de ongeslagen leider Sparta Petegem op verplaatsing nog op 1-1 (en ook thuis werd het 0-0 tegen hen) ! Om maar te zeggen dat men bij KSVB niet mag denken dat er na de zege tegen SV Temse ‘automatisch’ wel een andere zal volgen. Het volstaat om er op te wijzen dat SK Ronse, naast leider Petegem, de enige ploeg in de reeks is die thuis nog niét verloor: 3 keer gewonnen en 5 keer gelijk gespeeld ! Zij zijn trouwens de ploeg met de meeste gelijkspelen: 7 stuks. Ondanks de eigen goede prestatie vorige zondag wordt daar winnen dus echt wel moeilijk. Maar zoals de cijfers bewijzen: een gelijkspel in Ronse is altijd mogelijk. Terwijl Bornem geen geschorsten heeft, zal Ronse wel één speler moeten missen: Guillaume Langlet kreeg vorige zondag 2 keer geel in Petegem en is dus geschorst.


Maak je deze verplaatsing mee met de supportersbus? Info en inschrijvingen: supportersbus SK Ronse
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws