KSV BORNEM – FC GULLEGEM  0-1

We kunnen helaas niet anders dan in herhaling vallen. Op de vorige speeldag kopten wij dat leider Sparta Petegem onverdiend met 0-2 het Breeven verliet. Dat was jammer genoeg niet anders op de eerste speeldag van het nieuwe jaar 2018. Ook FC Gullegem ging op een diefje lopen met de 3 punten nadat het amper één volwaardige doelkans had versierd (én benut). Wat het creëren van (vooral halve) doelkansen betreft, deed KSV Bornem het beduidend beter. Onze geel-roden hebben echter een groot probleem: voor de 6de keer slaagden zij er niét in om een doelpunt te scoren. Dat valt des te meer op omdat het 5 keer daarvan zich voordeed in de laatste 7 wedstrijden, matchen die dan alle 7 ook werden verloren…

In de eerste helft konden we met de beste wil van FC Gullegem helemaal niets noemenswaardig noteren, en van KSVB een aantal doelpogingen die meestal niet gevaarlijk waren: 6’ een schot van Willy Kabera geblokt door een verdediger; 16’ een vrijschop van Arne Van den Eynde door doelman Vanderbeken gepareerd; 22’ een schot van Ivo Rodrigues 1 meter naast; 35’ en 40’ nog 2 schoten van Van den Eynde die naast gingen. Zelden was een 0-0 ruststand dus zo gewettigd als hier.

De tweede helft begon met een schot van Rik Verbiest dat onder de lat werd weggeplukt door de keeper (46’). Direct daarna werd de tegenaanval gelanceerd door Ntambue die met een pas achter de Bornemverdediging Simoens voor doel bracht, en die knalde onhoudbaar voor de jonge doelman Robbe Meeus raak in de verste benedenhoek (47’, 0-1). Zeker een mooi doelpunt, maar toch weer Godgeklaagd dat het wel de enige kans was die Gullegem zich in 90 minuten creëerde. In de 52’ had de partij terug in evenwicht kunnen zijn toen Verbiest voor doelman Vanderbeken opdook, maar zijn ‘puntertje’ hobbelde naast de verste paal buiten. Een andere goede scoremogelijkheid volgde in de 61’ toen Van den Eynde in één fase eerst op een verdediger besloot en in de herneming pal op de keeper. En de bezoekers die kregen méér gele kaarten bij elkaar dan doelkansen, maar werden toch rijkelijk beloond met 3 onverdiende punten. In de slotminuut kregen zij zowaar nog een lachwekkende strafschop na een gewoon schouder-aan-schouder duel waarvoor Stef Laurens zelfs geen gele kaart kreeg. Gerechtigheid geschiedde evenwel, want keeper Meeus pareerde de elfmeter van Debouver (90’) ! Goed van Robbe, maar verder deed het er natuurlijk niet meer toe of het nu 0-1 of 0-2 was.

Hoewel dus nooit wéggespeeld in al die wedstrijden, zelfs niet door ongeslagen leider Sparta Petegem, is de realiteit dat dit wel de zevende nederlaag op rij was voor KSV Bornem… Wie niét scoort, kijkt bij de minste tegengoal uiteraard tegen een nederlaag aan. Omdat de enige twee ploegen die nog in de buurt van KSVB staan, Torhout KM en SK Pepingen-Halle, het zondag tegen elkaar opnamen en het op een 1-1 gelijkspel hielden, staat Bornem nu alleen op de laatste plaats met 1 punt achterstand op de Brabanders en 2 punten op de West-Vlamingen. Met die opmerking dat Torhout wel 1 wedstrijd méér heeft gespeeld (zij zijn komend weekend vrij). Het wordt voor die drie ploegen in het beste geval een barrageplaats op het einde van dit seizoen, twee daarvan degraderen zeker. De 13de in de rangschikking, de eerste ‘veilige’ plaats, heeft immers al 17 punten. Neen, dié kloof is echt te groot geworden om nog te dichten in de terugronde.

DOELPUNT: 47’ Simoens (0-1)

KSV BORNEM: Meeus, Braet (63’ Huygens), Hermans (78’ El Mseddak), Mulume, Laurens, Kabera, Telen, Rodrigues, Van den Eynde, Verbiest, Sota

FC GULLEGEM: Vanderbeken, Delrue, Hempte, Soenens, Vandoorne, Simoens (78’ Billiet), Debouver, Ntambue (71’ Romont), Amini, Sampers, Stael (84’ Dekiere)

GELE KAARTEN: 18’ Sampers; 29’ Vandoorne; 53’ Hermans; 66’ Soenens