Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Komende zondag om 14u30 KSV Bornem - FC Gullegem


02-01-2018

Eerste elftalKSVB speelt uitgestelde partij tegen FC Gullegem nu zondag

Normaal gezien zou de competitie voor KSV Bornem pas volgende week hervatten, maar de door winterse omstandigheden uitgestelde speeldag van 10 december kreeg 7 januari als nieuwe datum. Zo moet KSVB na een ingekorte winterstop terug aan de slag met een thuiswedstrijd tegen FC Gullegem. De laatste match van 2017 tegen leider Sparta Petegem eindigde op een onverdiende 0-2, na misschien wel de beste wedstrijd van Bornem dit seizoen. Onze jonge garde heeft alleszins laten zien dat zij, mits nog wat meer ervaring, in de toekomst béter kan dan 14de eindigen.

Het zondag op bezoek komende Gullegem wordt ook weer een moeilijk te kloppen tegenstander. Vorige zomer werden een rij nieuwkomers aangetrokken: Jasper Maerten (van SV Roeselare); Laurenz Simoens (Cercle); André Ntambue (??); Jimmy Hempte (ex-prof AA Gent, KV Kortrijk & KV Oostende); Ferenc Soenens (beloften Zulte Waregem); Karsten Delrue, Wim Vandoorne, Olivier Djerdi & Daymon Billiet (FC Izegem); Daan Debouver & Louis Coetsier (SK Deinze); Nagim Amini (SV Oudenaarde); Romain Ribeiro (SCT Menen) en Valentin Romont (RC Harelbeke). Al willen wij de Bornemspelers toch wat moed geven, deze West-Vlamingen pakten wel 16 van hun 20 punten in eigen stadion (en dus maar 4 op verplaatsing). Alle matchen zijn moeilijk voor onze jonge ploeg, maar mits er in te geloven moet het mogelijk zijn om zelf nog eens iets te oogsten.

Eigenlijk is dat ook nodig, want de twee concurrenten in de buurt van KSV Bornem, Torhout KM en SK Pepingen-Halle, kwamen in december op gelijke hoogte. Het is zelfs zo dat KSVB momenteel op een degradatieplaats staat. Torhout speelde op 23 december jl. immers 1-1 gelijk in een vooruitgeschoven wedstrijd (van 14 januari) op Olsa Brakel. Daardoor hebben die West-Vlamingen nu 9 punten, Bornem en Pepingen-Halle 8. Veel méér dan een barrageplaats zal er voor KSV Bornem dus niet meer in zitten. De 13de in de rangschikking, de eerste ‘veilige’ plaats, heeft immers al 17 punten of méér dan het dubbele van 8. Neen, dié kloof is echt te groot geworden om nog te dichten in de terugronde. Tot slot nog meegeven dat KSVB zal moeten aantreden zonder Yannick Quintelier die tegen Petegem 2 maal geel kreeg en dus geschorst is voor de volgende wedstrijd. Dat (2 x geel) overkwam ook Jens Decoster van FC Gullegem op SK Ronse, waar Indy Vancraeyveldt bovendien zijn 3de gele kaart kreeg en ook geschorst is.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws