Het is al enkele seizoenen geleden dat de competitie nog eens werd onderbroken als gevolg van de weersomstandigheden. Vorige zondag was het evenwel van dat: een zeer stevige winterprik zorgde er voor dat er op speeldag 15 (de laatste van de heenronde) maar 3 van de 8 wedstrijden (op zaterdag) in 2de Amateurs A werden gespeeld. Een ondergesneeuwd Breeven had tot gevolg dat ook KSV Bornem zijn 15de match niet kon spelen. Die thuispartij tegen FC Gullegem werd intussen door de Belgische Voetbalbond opnieuw gepland op zondag 7 januari 2018, zodat de Kerst- en Nieuwjaarsonderbreking voor alle clubmensen een week korter wordt.

Momenteel maakt KSVB niet zijn beste periode door. Na een verdienstelijke 7 op 12 werd de eerste periode afgesloten met een nederlaag op Olsa Brakel, en vervolgens gingen ook de eerste vier wedstrijden van de tweede periode verloren. De thuiswedstrijd tegen FC Gullegem leek dan ook het geschikte moment om nog eens puntenwinst te boeken. Die afgelasting heeft echter tot gevolg dat Bornem nu moet hervatten tegen de winnaar van de eerste periode: de nog steeds ongeslagen leider Sparta Petegem… De puntenkloof die gaapt tussen beide ploegen laat onze geel-roden bitter weinig hoop om iets te oogsten. Maar misschien is net het feit dat onze jongens niets te verliezen hebben, een argument om verrassend uit de hoek te komen ?

In de komende weken zal immers moeten blijken of KSV Bornem in zijn thuismatchen wat van zijn achterstand kan goedmaken. Na Petegem volgen er, na Kerstmis en Nieuwjaar, immers nog twee thuiswedstrijden op rij (de uitgestelde tegen Gullegem op 07/01 en de derby tegen SV Temse op 14/01). Petegem en Temse zijn op papier uiteraard geen ploegen waar wij winst tegen mogen verwachten. Sparta Petegem boekte tot nu toe 10 overwinningen en 4 gelijkspelen in deze competitie, zodat zij aardig op weg zijn om even goed te doen als in de vorige competitie toen ze als 2de vice-kampioen werden.