Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Pover KSVB maatje te klein voor Winkel Sport: 0-3


27-11-2017

Eerste elftalPover KSVB weer een maatje te klein

LINK: foto’s KSV Bornem – Winkel Sport

KSV BORNEM – WINKEL SPORT  0-3

Vooraf wezen wij er al op dat in het Breeven de vorige drie ontmoetingen met Winkel Sport op evenveel nederlagen eindigden. Het was dus weinig waarschijnlijk dat onze afgeroomde jonge spelerskern daar verandering in zou kunnen brengen, want zoals de vorige seizoenen zijn die West-Vlamingen ook nu weer te vinden in de top-vier. Toen al in de 11de minuut een voorzet van Lutun werd afgelegd in de loop van Seck die met een halve omhaal raak trof (0-1), zaten de bezoekers meteen op rozen. Het werd dan ook een zoutloze eerste helft zonder doelkansen voor KSV Bornem, terwijl ook doelman Ruben Coppens nog slecht één redding moest doen op een vrijschop van Tamsin (17’).

Toen de tweede helft begon met een gemakkelijk toegekende vrijschop voor Winkel Sport was de partij beslecht, want specialist Vanfleteren borstelde de bal in de winkelhaak (46’, 0-2). Een paar minuten later had Arne Van den Eynde pech toen hij aan de overkant zijn vrijschop op de dwarslat zag eindigen (49’). Dat was dé gemiste kans om er alsnog een ‘wedstrijd’ van te maken. Daarna werd het immers een irritante partij waarin er om de haverklap een bezoeker op de grond bleef liggen. Na een klein uur volgde er onbegrijpelijk genoeg zelfs een algemene trek-en-duwpartij, die door de scheidsrechter werd beëindigd met een gele kaart voor een speler van beide ploegen. Een kwartier voor tijd werd een hoekschop voor de bezoekers weggewerkt, maar de ingevallen Blanckaert nam de bal op de slof en die verdween in de benedenhoek (73’, 0-3). KSVB speelde zowat zijn slechtste match van dit seizoen en leed deze keer dus een normale nederlaag. Lance Kawaya verliet 4 minuten voor tijd gekwetst het terrein toen alle vervangingen al waren gebeurd. Met 10 tegen 11 kreeg Bornem zowaar nog twee halve kansjes: Van den Eynde besloot op doelman D’hoest (88’) en een kopbal van de ingevallen Rik Verbiest werd ook eenvoudig gepareerd (90’).

Wij zijn hier altijd, ondanks de nederlagen, positief gebleven over de inzet en het geleverde spel van dit afgekalfd KSV Bornem. Dat kunnen we na deze wedstrijd evenwel niet zijn, met dit spelpeil dreigt degradatie. De realiteit is trouwens wat ze is: drie ploegen zijn sinds zondag ver achterop geraakt. SK Sint-Niklaas en SK Ronse deelden de punten, RC Gent en SK Londerzeel wonnen hun match, wat betekent dat er na plaats 13 plots een 6-puntenkloof gaapt. Er is natuurlijk nog een ganse terugronde te spelen waarin nog veel kan gebeuren, maar momenteel ziet het er toch wel slecht uit voor KSVB (8 punten), Pepingen-Halle (6) en Torhout KM (5). Zij kregen alledrie gemiddeld meer dan 2 goals per wedstrijd binnen en scoorden er minder dan 1 per match, cijfers die weinig goeds voorspellen. Al willen we toch positief eindigen: aangezien voor de competitiestart veel mensen dachten dat Bornem de eerste degradatiekandidaat was, valt het nog mee dat onze geel-roden daar niet alleen onderaan staan. Op dit ogenblik bezetten zij toch nog steeds de 14de plaats die (zoals vorig seizoen) naar een bijkomende eindronde leidt.

DOELPUNTEN: 11’ Seck (0-1); 46’ Vanfleteren (0-2); 73’ Blanckaert (0-3)

KSV BORNEM: Coppens, Braet, Hermans, Kawaya, Kabera, Huygens (58’ Verbiest), Quintelier (68’ Mulume), Telen, Laurens, Van den Eynde, Sota (79’ El Mseddak)

WINKEL SPORT: D’hoest, Verhooghe, Tamsin, Obin, Vanfleteren, Seck (72’ Khiter), Lutun (79’ Vanaudenaerde), Velghe, Vandendriessche (68’ Blanckaert), Vanhaeren, Reuse

GELE KAARTEN: 41’ Hermans, 48’ Verhooghe, 54’ Telen, 54’ Vandendriessche, 81’ El Mseddak
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws