Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem krijgt zondag Winkel Sport op bezoek


23-11-2017

Eerste elftalMet Winkel Sport komt nog een ‘boeman’ op bezoek (aftrap: 14u30)

Intussen ligt die bevredigende 7 op 12 die KSV Bornem vorige maand realiseerde, al een eind achter ons. Nadien volgden er jammer genoeg drie nederlagen op rij, een 0 op 9 uit verplaatsingen naar Olsa Brakel (2-0) en SK Sint-Niklaas (1-0) en een thuiswedstrijd tegen Rupel Boom (1-4). Op Brakel zonder vier titularissen en tegen Rupel Boom gewoon een maatje te klein, met die nederlagen viel wel te leven. Vorig weekend deed die 1-0 in Sint-Niklaas echter méér pijn omdat die pas in de 92ste minuut viel én vermijdbaar was. Zoals T1 Robby Buyens stelde, heeft het gebrek aan ervaring hier gespeeld. Die goal viel namelijk nadat een thuisspeler was uitgesloten wegens een beenharde tackle, en KSVB dus eigenlijk gewoon de match had kunnen uitspelen. Nu werd een te haastige inworp voor Bornem onze jonge geel-roden nog fataal, want balverlies leidde tot een voorzet en een onhoudbare knal in het dak van het doel…

Komende zondag wacht alweer een lastige partij tegen het West-Vlaamse Winkel Sport, dat net als de vorige seizoenen ook nu weer in de top-5 thuis hoort. Uit vijf verplaatsingen puurden de West-Vlamingen 10 punten via drie zeges en een gelijkspel, alleen op Olsa Brakel werd verloren. Hun competitiestart was niet echt geslaagd (4 op 9), maar in hun jongste drie wedstrijden kwam Winkel Sport sterk opzetten. Er werd met 3-1 gewonnen van KV Westhoek, met 2-3 op FC Gullegem en vorig weekend 1-1 gelijk gespeeld tegen het nog steeds ongeslagen Sparta Petegem. En na dat mooi parcours komen ze dus zondag naar het Breeven.

Winkel Sport was al een ploeg waar zelfs het ervaren KSV Bornem slechte herinneringen aan had. De West-Vlamingen kwamen de voorbije drie seizoenen achtereenvolgens met 2-3, 3-4 en 0-2 winnen, toen zij ook resp. 7de, 2de en 5de eindigden (terwijl KSVB toen 13de en 14de werd). In hun rangen bevinden zich met Gunther Vanaudenaerde en Benjamin Lutun twee spelers die ooit het eerste elftal van Club Brugge nog haalden. Vorige zomer werden bovendien nog enkele versterkingen binnengehaald: Darius Hillewaere (van KV Westhoek); Mathis Neyrinck (RC Harelbeke); Arthur Vanhoucke en Brandon Fondao (KV Kortrijk); Nicholas Tamsin (RFC Knokke) en Maurits Vanhoutte (SV Roeselare). In tegenstelling tot Winkel heeft Bornem met Ivo Rodrigues wel één geelgeschorste zondag.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws