Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Sint-Niklaas - KSV Bornem: 1-0


20-11-2017

Eerste elftalGegokt op een punt, maar verloren in slotminuut

Voor zowel Robby Buyens, Yannick Quintelier als Ruben Coppens stond er zaterdagavond een treffen tegen hun ex-club SK Sint-Niklaas op het programma. Bij Bornem bleef Ahrry Sota nog steeds aan de kant met een blessure. Coach Buyens koos verrassend voor Ivo Rodrigues in de spits.

In het begin van de partij was Sint-Niklaas het meeste gevaarlijke, doelman Coppens moest meteen 2 keer goed tussenkomen en enkele minuten later redde Jente Hermans de meubelen. Bijna op het kwartier de eerste echte kans voor KSV Bornem na een vrije trap van Arne Van den Eynde waarop Lance Kawaya de bal naar de eerste paal duwt maar thuisdoelman Merckx goed plat gaat. Halfweg de eerste helft een pass van de supergemotiveerde Quintelier op Rodrigues maar diens lobbal gaat over doel. Op een vrije trap van Jente Hermans na (keeper goed in de hoek) is alles over de eerste helft gezegd.

Ook in de tweede helft blijven de Bornemse doelkansen zeer schaars: 50’ Van den Eynde die klaar legt voor Rodrigues maar zijn knal gaat een metertje over doel; 60’ opnieuw Van den Eynde met een voorzet, Thomas Braet duwt de bal enkele meters naast doel. Grote doelkansen komen er langs beide zijden niet, al is Sint-Niklaas er na drie kwart wedstrijd het dichtste bij maar de schuiver gaat 2 meter naast doel. Zo’n 6 minuten voor tijd gaat thuisspeler Emmaneel met voet vooruit in op Arnold Mulume, de scheids trekt meteen rood. Wedstrijd gewoon uitspelen en met een punt huiswaarts richting Bornem zou je dan denken, maar het is de thuisploeg die het meeste balbezit blijft behouden en het meeste druk naar voren zet. In blessuretijd een allerlaatste rush van Verspeeten langs de flank, Hermans kan hem net niet volgen en begaat geen overtreding waardoor Verspeeten kan voorzetten en De Witte met een alles of niets knal een goed keepende Coppens kan vloeren. De ingevallen Keita probeert nog iets terug te doen maar de punten blijven in Sint-Niklaas, dat zich de terechte winnaar van dit duel mag noemen.

Coach Robby Buyens liet aan de camera van Sportbeat weten ontgoocheld te zijn in het resultaat. Het is een leerproces waar de spelers door moeten om in het slot van de wedstrijd de bal meer in de ploeg te houden en de wedstrijd rustig uit te spelen. Misschien had hij hier zelf ook iets kunnen aan verhelpen door zijn laatste twee wissels nog door te voeren, al hoop je in de laatste 5 minuten uiteraard met een man meer de wedstrijd gewoon uit te spelen en wie weet zelf te scoren. Makkelijk praten achteraf, maar de taktiek met Rodrigues diep in de spits leek vooral een zeer behouden opstelling en spelen voor een punt. Aanvallers Keita en Verbiest begonnen op de bank, enkel Keita kreeg amper 18 minuten de kans om zich te tonen. Dit noemen we dan naast het onervaren zijn van de spelers ook gokken op een punt maar verliezen in de slotminuut.
Toegegeven, spelers als Verheuge en Merckx werden door het KSV Bornem-publiek een beetje gejend, maar dat ze samen met De Pauw na affluiten minutenlang deze supporters gingen uitdagen met onfraaie gebaren is toch ongezien en walgelijk te noemen. Tijdens de wedstrijd waren het nochtans hun spelers die steeds klaagden bij de scheids en de bal niet teruggaven na spelonderbreking tegenover het misschien veel te brave KSV Bornem.

DOELPUNTEN: 91’ De Witte (1-0)

SK SINT-NIKLAAS: Merckx, Verheuge, Schurmann, Emmaneel, Vispoel (55’ Van Britsom), Sambou, Laref, Verspeeten, De Witte, Heyvaert (69’ Erturk), De Pauw

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Kawaya, Telen, Rodrigues (72’ Keita), Quintelier, Kabera, Braet, Laurens, Hermans en Van den Eynde

GELE KAARTEN: 28’ Verspeeten, 44’ Rodrigues

RODE KAART: 84’ Emmaneel
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws